Post office av Charles Bukowski

Post OfficeEn kompis av meg i USA har et eget radioprogram sammen med ei venninne. På et av disse programmene ble det snakket om Post office av Charles Bukowski, og jeg skjønte fort at dette var noe jeg måtte se nærmere på.

Post office handler om Henry Chinanski, også kalt Hank. Hank er en av samfunnets tapere. Han jobber på postkontoret, og på den måten tjener han penger til et liv fylt av fyll, one-night stands og hesteveddeløp. Dette kunne få de fleste til å tro av boka er deprimerende, men Bukowski har klart kunststykket med å skrive ei ganske morsom bok om å leve på kanten av normene. Språket er mer maskulint enn hva jeg er vant med, noe jeg syntes var riktig forfriskende. Nakent og rett på sak, ikke noe rosa sukkerspinn.

Det er så herlig med bøker man virkelig faller for! Ser ut til å bli flere av disse i år…

7 kommentarer til «Post office av Charles Bukowski»

 1. oi, den fikk jeg lyst å lese nå 🙂 jeg har Ham on Rye i bokhyllen av samme forfatter. Men den står der ulest gitt.. Takk for tipset!

 2. Hei
  La meg få lov å anbefale William S. Burroughs siden det dreier seg om beat-poeter.
  Spesielt CDen «Spare Ass Annie» der «forfattaren sjølv les».
  Kanskje radiokompisen din kan spille den?

 3. Hm. Er det ikke en scene i Post Office der Henry prøver å få dama si til å spise snegler? Husker den som hysterisk morsom.

 4. Men så slo det meg: Postkontoret? Jeg må da ha den? Et nærmere ettersyn i bokhylla viste at ganske riktig, der var den. Jeg har jo til og med sitert de berømte avslutningsordene i bloggen min: «Kanskje jeg skulle skrive en roman, tenkte jeg. Og så gjorde jeg det.»

 5. instance: Skal ikke se bort i fra at jeg tester flere bøker av ham etterhvert, nei. 😉

  HPL: Nettopp! 😉

  Tehme Melck: Ikke så greit å huske alt. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *