Narnia til topps!

Booktrust har hatt en undersøkelse for å finne tidenses beste barnebok. Siden Booktrust er britiske, dreier det seg opplagt nok om engelskspråklige barnebøker.

Ingen ringere enn C. S. Lewis’ The Lion, the Witch and the Wardrobe gikk av med seieren. En god, gammel klassiker, med andre ord. Selv om lista består av 50 titler, vil jeg kun liste topp 10 her:

 1. The Lion, the Witch and the Wardrobe av C. S. Lewis
 2. The Very Hungry Caterpillar av Eric Carle
 3. Famous Five av Enid Blyton
 4. Winnie the Pooh av A. A. Milne
 5. The BFG av Roald Dahl
 6. Harry Potter and the Half Blood Prince av J.K. Rowling
 7. The Faraway Tree av Enid Blyton
 8. The Wind in the Willows av Kenneth Grahame
 9. Alice in Wonderland av Lewis Carroll
 10. The Gruffalo av Julia Donaldson

3 kommentarer til «Narnia til topps!»

 1. Av de som nevnes (og som jeg har lest de fleste av) er det The Very Hungry Caterpillar av Eric Carle som er min favoritt. Den gjorde uutslettelig inntrykk på meg, også fordi boka jo er designa så spesielt. Jeg tror nesten at det er den som førte meg inn i den britiske litteraturverden, og gjorde meg til anglofil (før Blair kom og ødela det hele …).
  Hva er din favoritt da?

 2. Narnia er nok en verdig vinner.

  Jeg vet Neil Gaiman skriver barnebøker. I et sosialt lag fikk jeg bla kjapt igjennom en illustrert barnebok han har laget – en mørk historie med ulver. Jeg husker dessverre ikke tittelen. Jeg ble så fascinert av boken. Har han skrevet mye for barn, også i roman-form? Jeg lurer på om Gaiman er representert lenger ned på listen?

 3. Narnia er og forblir konge. Disneyfilmen kunne jeg hatt meg kraftig spart for, men men..! The Gruffalo, nåh, dét er kongeboken sin det!! Totalelsk!! *humre* Søte du.. redd for hundene??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *