Leser så det freser…

Slik det ser ut på denne bloggen for tiden skulle man vel nesten tro jeg ikke leste bøker. Jeg kan berolige med at dette ikke er tilfellet. Jeg leser fortsatt masse, og tenker til stadighet at «denne boka må jeg blogge», men så kommer jeg aldri så langt. Det har kanskje noe med travle jobbdager og forestående korkonsert og lite overskudd til annet å gjøre. Jeg vil allikevel nevne noen riktig gode bøker jeg har lest i det siste.

Sementhagen av Ian McEwan:

Ei kort og utrolig sær bok. Handler om fire barn som en sommer mister foreldrene sine, og om hvordan de forsøker å leve alene denne sommeren. Vi ser det hele gjennom øynene til Jack, som også virker som en passe sær fyr.

The Wooden lakeThe Wooden Sea av Jonathan Carroll:

Jonathan Carroll minner meg på mange måter om min favorittforfatter Neil Gaiman. De er definitivt ikke identiske, men begge blander vår egen virkelighet med det fantastiske. Wooden Sea var kanskje også ei sær bok, men definitivt ei jeg vil anbefale.

Boka handler om politimannen Frannie McCabe. Som tenåring var han en irriterende og obsternasig villstyring, men har nå endt opp som en middelaldrende mann med kone og stedatter i en til vanlig rolig by. En dag dukker det opp en invalid hund på politistasjonen, som han tar vare på. Kort tid etter dør hunden, og så starter plutselig en rekke underlige hendelser å skje…

InterWorld av Neil Gaiman & Michael Reaves:

Gutten Joey er av typen som kan gå seg vill i sitt eget hus. En dag skal han forsøke å finne veien hjem, men ender plutselig opp i en parallell verden. Nok en fantastisk bok av Neil Gaiman.

8 kommentarer til «Leser så det freser…»

 1. Sementhagen av Ian McEwan

  Husker jeg leste denne for mange, mange, maaaange år siden og satt igjen med en litt uggen … eller kanskje heller lummer følelse etter å ha lest den. Men det var jo en god bok, da.
  Har du sett filmen?

 2. Skal si at an McEwan er en produktiv forfatter! Og da jeg sjekket Deichman oppdaget jeg jammen en barnebok av forfatteren også! Nemlig dagdrømmeren som jeg faktisk har lest en gang. Det verste er : jeg husker svært lite av boka. Tror du jeg begynner å få alzheimer?

  Har for resten stygge planer om å tagge deg en dag 🙂 Så du er forberedt

 3. Elin: Jo da. Med selveste Charlotte Gainsbourg (datteren til Serge) i en av hovedrollene. Så vidt jeg husker klarte man å fange en del av stemningen fra boka.

 4. Eli: Alzheimers light, kanskje? 😉 Neida, jeg synes du er ganske ungdommelig, jeg. Men man blir sikkert det av å jobbe mot den yngre garde. 😉

  HPL: Jeg er håpløs på skuespillernavn og slikt, så de sa meg ikke så mye… Vet ikke helt om jeg vil se en filmatisering, det var en veldig visuell bok for meg. 😉

  Sibre: Hadde du bladd litt lenger ned på bloggen hadde du sett at denne har jeg allerede blogget. 😉

 5. Det at du ikke aner hvem Charlotte er, er greit nok, men kom ikke å si at du ikke veit hvem Serge Gainsbourg er!? I så fall blir jeg litt betenkt når det gjelder kunnskapsnivået ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *