Og navnet det var Kurt…

Det begynner å bli ei god stund siden jeg leste Erlend Loes morsomme bøker om Kurt. Om det er det faktum at Kurt har gått til filmen som har inspirert forfatteren eller ikke, vites ikke, men nå kommer Loe ut med ny Kurt-bok.

VG.no skriver at i «oktober kommer Erlend Loe med tredje bok om kultfiguren Kurt.» Auda! Dette var pinlig for jornalisten… Det har nemlig allerede kommet hele fire bøker om Kurt: Fisken (1994), Kurt blir grusom (1995), Kurt quo vadis? (1998) og Kurt koker hodet (2003). Jeg vet ikke om dette er typisk for en del av dagens journalister, at de gjør slett research. Det tok i hvert fall ikke meg mer enn en kjapp titt på Wikipedia for å sjekke opp titler og årstall.

Fisken Kurt blir grusom Kurt quo vadis Kurt koker hodet

Den nye Kurt-boka blir en religionssatire, og forfatteren sier om boka:

«Det er sjeldent med religionssatire for barn, og jeg mener det er nødvendig.

(…)

Når religion tar slike vendinger som i Knutby, må det latterliggjøres, det er viss-vass at religion ikke kan latterliggjøres.»

Det blir spennende å lese den nye boka etterhvert. Jeg må i hvert fall innrømme at jeg gleder meg.

3 kommentarer til «Og navnet det var Kurt…»

  1. Jeg gleder meg og! Så fint du skrev om det, jeg har ikke fått med meg at det kommer ny bok. Jeg gleder meg veldig til filmen – og den nye boka må absolutt leses! 😀 Kurt er kul!

  2. Jeg har ikke lest bøkene om Kurt – jeg visste ikke en gang at de eksisterte! Men jeg er stor fan av Erlend Loes bøker for voksne, og tviler derfor ikke et sekund på at bøkene om Kurt er bra. Spennende at han tør begi seg inn på religionssatire. Jeg synes det er flott at det finnes forfattere med mot, da dette gir så uendelig mye til alle oss som leser, både voksne og barn/unge. Det er viktig å sette visse ting på dagsordenen, og forfattere har et ansvar i forhold til det. Heia Erlend Loe!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *