Messesøndag.

Så var nok en helg over, og denne helgen brukte jeg søndagen min til å besøke Bokmessa. På formiddagen tok Strikkekatten, Leisha Camden og jeg toget til Lillestrøm for å kikke på utallige boder og enda flere bøker. Jeg synes vi fikk god valuta for pengene, vi fikk tøynett til å bære bøker i, kopp, penner, blokker, og en og annen gratis bok vanket det også. Vi var med på quiz (og vant jammen meg bok her også) og snakket med mange hyggelige mennesker.

Programmet var fullstappet, og jeg må innrømme at jeg savnet en oversikt over alle programposter på forhånd. Her var det nemlig så mye å velge mellom at det var vanskelig å vite hva man skulle plukke ut, og ikke minst vite om dem. Selv fikk jeg med meg en stor del av P2s «Sakprosa», som var interessant, samt hele søndagsprogrammet til ABM-utvikling/Ønskebok/Ibby, som bestod av forfattere som leste høyt fra sine verker.

Første forfatter ut var Erlend Loe, som leste høyt fra sin nyeste bok om Kurt, Kurtby. Mens publikum hylte av latter, vaset Kurt selv rundt blant dem og hilste på flere av barna. Han tok seg allikevel tid til å sitte ned en liten stund for å lytte litt til opplesningen. Noen av barna fikk faktisk klem av Kurt, og jeg må nesten innerømme at jeg var en anelse grønn av misunnelse.


Erlend Loe
Erlend Loe leser høyt fra Kurtby, til stor glede for både store og små.

Kurt
Kurt følger interessert med.


Etter Kurt fulgte Pulverheksa, og denne gang forbereder hun seg til jul. Det var nok de minste barna som hadde størst glede av henne, men det var ikke fritt for reaksjoner fra det voksne publikum heller.

Ragnar Hovland leste deretter dikt fra sin diktsamling Katten til Ivar Aasen møter hunden frå Baskerville. Det er liten tvil om at dette er en bok jeg bare ha. Også her stod latteren høyt under taket, til tross for at opplesningen ble noe ufrivillig akkompagnert av Jan Eggum, som hadde konsert på Bragescenen.


Ragnar Hovland
Ragnar Hovland leser dikt.


Til slutt var det Harald Rosenløw Eeg som fortalte om og leste høyt fra Løp hare løp. Denne forfatteren har jeg egentlig hatt sansen for lenge, jeg synes han skriver knakende gode ungdomsromaner. Dessverre har jeg ikke fått rukket å lese denne romanen, men regner med å gjøre det etterhvert.


Harald Rosenløw Eeg
Harald Rosenløw Eeg leser og forteller


Så var klokka rukket å bli mye, og vi hadde vært på messe i flere timer. Vi fant derfor ut at vi nok var mette på inntrykk, og ruslet til stasjonen for å ta toget hjem til Oslo.

2 kommentarer til «Messesøndag.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *