En helt har forlatt oss!

Det var triste nyheter jeg våknet til i dag tidlig. Jeg hadde akkurat krøket meg ut av senga, og var på vei til badet. Min venninne (som jeg deler leilighet med), Strikkekatten, ser på meg og sier: «En av våre barndoms helter døde i natt…» Og så forteller hun at Anne-Cath. Vestly døde i natt.

Jeg skrev for ikke lenge siden om Anne-Cath. Vestlys sykdom, så helt uventet er det kanskje ikke, men som man bruker si: Man er igrunnen aldri helt forberedt alikevel. Jeg føler meg ufattelig trist, for Vestly har gitt meg, og mange andre, så mye. Hun er vår alles mormor. Man kan trygt si hun etterlater seg en stor litterær skatt i form av sine bøker, filmer, radioprogrammer og tv-serier. Jeg kommer nok alltid til å huske «Morn, morn!» og hvordan hun alltid lette etter brillene sine når hun skulle lese for oss på barne-tv. Brillene befant seg selvsagt på Anne-Cath. Vestlys hode. Hun har skapt så mye glede, at jeg er sikker på at det er mange som sørger for dette fantastiske mennesket i dag.

Dagens overskrifter om saken er blant annet:
– Hun likte å være skuespiller – Dagbladet.no
Anne-Cath Vestly er død – Dagbladet.no
Hele Norges mormor i bilder – Dagbladet.no
Send en siste hilsen til Anne-Cath – Dagbladet.no
Anne-Cath Vestly er død – VG.no
Anne-Cath. Vestlys liv i bilder – VG.no
Anne-Cath Vestly er død – Aftenposten.no
– Hun var i en klasse for seg – NRK.no
Hele Norges mormor er død – Nettavisen.no

4 kommentarer til «En helt har forlatt oss!»

  1. En trist dag, men samtidig fortjener «mormor» å få hvile så hun slipper å visne bort enda mer.
    Hun har betydd utrolig mye for meg i min oppvekst, og nå er det min egen sønn som har glede av henne og historiene hennes.
    Lyser fred over hennes minne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *