The Lady of Shalott, del 2.

I går postet jeg Alfred Tennysons vakre dikt «The Lady of Shalott» her. Mange forfattere, kunstnere og musikere har nok latt seg inspirere av diktet, blant annet Loreena McKennitt har satt melodi til dette diktet:Link

Den kjente maleren John William Waterhouse har avbildet the Lady of Shalott, der hun sitter i båten på vei ned til Camelot. Dette er antakelig den mest kjente avbildningen av diktet. Warerhouse er en av de store pre-rafaelittiske malerene, og nettopp «The Lady of Shalott» finnes i dag i Tate Gallery i London.


The Lady of Shalott

3 kommentarer til «The Lady of Shalott, del 2.»

  1. Dumme YouTube! De har fjernet den! Akkurat når JEG skulle høre på den! Og du som hadde vært så flink og legge ut linken og alt mulig!

  2. Lille søster: Ja. 😀 Jeg hadde håpet å få se maleriet da jeg var i London nå, men det var dessverre ute på reise. Regner med å skrive om det i et eget innlegg, når jeg får tid. 😉

    Elin: Typisk at slikt skjer når jeg er bortreist. (Innleggene var bare juks, de hadde jeg skrevet på forhånd). Har forsøkt fikse det, håper dette funker litt bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *