Trist som faen : fortellinger av Ari Behn.

Trist som faenJeg har lenge tenkt at jeg burde lese denne flisa av ei bok, om ikke annet bare for å se hva den egentlig gikk ut på. Noen høye forventninger eksisterte ikke for mitt vedkommende, da jeg egentlig ikke har hørt så mye positivt om den, dermed burde ikke fallhøyden bli så stor. Trodde jeg.

Noe som slår meg er hvor treffende tittelen på boka er: For dette var virkelig trist som faen. Jeg kan ikke forstå hvordan forlaget kan ha godtatt og gitt ut dette søppelet av ei bok. Språkmessig minner den meg mest om en fjortenåring full av pupertet, Behn har skrevet på en umoden og platt måte. Historiene minner meg om middelmådige skolestiler, og hadde noen sagt til meg at det var ungdomsskoleelever som hadde stått bak, hadde jeg ikke mistrodd vedkommende et øyeblikk.

Det var virkelig bortkastet tid å lese denne boka, og jeg kommer definitivt ikke til å lese flere bøker av denne såkalte forfatteren.

11 kommentarer til «Trist som faen : fortellinger av Ari Behn.»

  1. Dette trur eg er den boka som i størst grad bekreftar hypotesa om at eit godt nettverk er minst like viktig som ein god tekst, når ein skal ha gitt ut ei bok.

  2. Takk, der sparte du meg for en utrivelig opplevelse. Nå føler jeg ikke lenger at jeg «burde» lese den! Jeg har tenkt å la være – med god samvittighet. *fnis*

  3. Tips: Hvis du skal lese gode bøker som gjør det Trist som faen prøver å gjøre, skal du lese Jonny Berg (seinere Halberg) sine to første novellesamlinger. Gå under heter vel en av dem.
    Synes forresten ikke at Trist som faen er dårlig, bare gjennomført middelmådig … og det er vel enda verre.

  4. Om du virkelig vil få «full effekt» av boka så bør den høres på lydbok, med forfatteren selv som leser. Herre min hatt.

  5. Men alle novellene er ikke like «ille».

    Kanskje kunne han ha blitt en bedre forfatter hvis han ikke hadde fått den beryktede sekseren?

  6. Takk for innlegg – og kommentarer. Jeg har lurt på boka i det siste. Med all medieomtale av /om forfatteren selv. den siste tiden. Har spekulert på hvordan boka/bøkene ( det finnes vel en til?) egentlig er. Jeg aldri har sett de(m) omtalt i bokbloggene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *