Arkivdykk hos the Times.

Jeg blir stadig fascinert over hvor mye kult man kan finne på nettet. Som bibliotekar er jeg selvsagt fullstendig klar over kildekritikk og sånne morsomme ting, men den britiske avisa the Times setter jeg en viss lit til. I hvert fall når det gjelder å gjengi gamle artikler fra egen avis.

DraculaHer forleden kom jeg over the Times’ bokanmeldelse av Bram Stokers Dracula fra 1897. Jeg ble sittende og humre litt for meg selv, for dette var riktig morsom lesning.

Anmelderen sier blant annet om vampyrer at det eneste som kan holde dem unna er hvitløk, og at det er kanskje derfor dette er så populært i enkelte land? Og kanskje det var Draculas ankomst som gjorde at hvitløk spredte seg i London, undrer anmelderen seg. Akkurat dét fikk jeg ikke til å henge helt på greip, siden vi jo vet at Dracula ikke kom til England via London, men at hans skip seilte inn og la ann i Whitby i nord. Whitby er forøvrig en fantastisk fin by.

Uansett, jeg synes det hele er ganske sjarmerende, og jeg fikk lyst til å lese flere anmeldelser av kjente bøker fra den gang de kom ut. Den gang hadde man tross alt et litt annet utgangspunkt. Dette kan bli spennende å finne ut av!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *