Man Booker-prisen 2009

I dag ble det offentliggjort at Alice Munro som har vunnet den internasjonale og prestisjetunge Man Booker-prisen for 2009. Prisen deles ut annenhvert år, og vinneren mottar den nette sum av £60 000 (ca 612 000 NOK).

Kanadiske Alice Munro er best kjent for sine noveller, og årets jury kunne si følgende om sin avgjørelse:

‘Alice Munro is mostly known as a short story writer and yet she brings as much depth, wisdom and precision to every story as most novelists bring to a lifetime of novels. To read Alice Munro is to learn something every time that you never thought of before.’

I oktober vil hennes nye novellesamling Too Much Happiness bli utgitt.

3 kommentarer til «Man Booker-prisen 2009»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *