31 Dream Street av Lisa Jewell.

31 Dream StreetLeah og Toby har bodd rett overfor hverandre i flere år uten å møtes. Toby er poet, men har aldri fått utgitt et eneste dikt. Han bor i et stort hus med adreese 31 Silversmith Road. Huset fikk han av sin far i bryllupsgave, men kona Karen forlot ham etter et svært kort ekteskap. Etter dette åpnet Toby huset sitt til leieboere:

A ROOM OF YOUR OWN?

Finchley-based poet, unexpectedly alone
in rambling Victorian mansion, has four big
bedrooms to fill. Shared kitchen and bathrooms.
Rent negotiable, but reasonable.
Preference given to artists and performers.
Please write to tell me why you should live here.


s. 11

Leah er en nysgjerrig sjel, og har alltid vært fascinert over de underlige menneskene som har kommet og gått i huset på den andre siden av gata. Hun og kjæresten, Amitabh, har over flere år fulgt med på menneskene, og de har til og med gitt dem kallenavn. En morgen, etter at det har snødd den foregående natta, er Leah på vei ut av huset for å gå på jobb. Hver morgen ser hun «Old Skinny Guy» forlate huset, men denne morgenen finner hun ham liggende på bakken med ansiktet ned. Det er ikke mulig å få kontakt med ham: Han er død.

Kort tid etter setter Leah hardt mot hardt: Hun vil at de skal gifte seg. Amitabs svar er at det aldri kan skje:

‘I’m saying, I can’t marry you. Not now. Not ever. My parents can accept you as a girlfriend, but never as a wife.’
Leah could hear the words, but couldn’t make sense of them. ‘Because I’m white?’
‘Yes, because you’re white. Because you’re Christian. Because you aren’t prefessional. Because your brother’s gay. Because you drink. Because you swear.’

s. 55

Ikke nok med at Tobys lengstboende leieboer, Gus, har dødd, men det skjer noe som er ganske dramatisk for ham: 15 år etter at Toby sist har hørt fra faren, mottar han et brev fra ham som forteller at han kommer på besøk. Dette setter livet hans på hodet, og han oppsøker Leah, som han møtte i forbindelse med Gus’ død, for hjelp. På denne måten flettes deres veier sammen…

31 Dream Street av Lisa Jewell er ei lettlest bok, men språket er godt, og den er utmerket som underholdning. Det er den typen bok som får deg til å sitte igjen med en god følelse, og passer godt hvis man ønsker en liten oppmuntring. Jeg koste meg veldig med boka!

Én kommentar til “31 Dream Street av Lisa Jewell.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *