Den moderne vampyren er en pyse!

Arifa Akbar, kulturkorrespondent for den britiske avisa the Independent, har snakket med Neil Gaiman, og han hevder at dagens vampyrer er noen nevrotiske pyser. Tidligere var vampyrer noen skumle, blodtørstige skapninger man fant i barnas skremmende eventyr. Sånn er det ikke lenger, nåtidens vampyrer har rett og slett blitt litt tannløse:

Vampires are now over-populating popular culture to the point where they are just not scary, Mr Gaiman said as he picked up the CILIP Carnegie medal for his gothic children’s story The Graveyard Book, about an orphan raised by ghosts.

(…)

«The saddest thing is that it runs the risk of making vampires not scary. I will be glad when the glut is over. Maybe they will be scary again. I like my creatures of the night a little nocturnal,» he said.

«My next big novel was going to have a vampire. Now, I’m probably not. They are everywhere, they’re like cockroaches.»

Jeg må si meg enig med Neil Gaiman: Vampyrer er virkelig ikke hva de en gang var. Selv om jeg synes Twilight-serien var spennende på sin måte, og koser meg med True Blood, så kan de ikke helt måle seg med klassikere som Dracula. Jeg husker godt at jeg leste denne på besøk hos ei venninne i Sverige, og lå godt nede i soveposen slik at nesa bare så vidt stakk opp der jeg lå og leste Bram Stokers roman. Jeg kunne kjenne hårene reise seg i nakken min, så skummel den var!

Sammen med Neil Gaiman håper jeg at vampyrene snart blir de skumle, blodtørstige skapningene som fikk blodet til å fryse i årene dine igjen!

Én kommentar til “Den moderne vampyren er en pyse!”

  1. Det er mange snille vampyrer nå ja, men enda er ikke alle vampyrer er snille. Det kommer nok litt an på hvilke bøker man leser. Akkurat nå leser jeg Magic Bites av Ilona Andrew og vampyrene i den boken er definitivt ekle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *