Min arbeidsplass – med bilder!

De fleste bør vel ha fått med seg at jeg er bibliotekar, og de som ikke har det vet det altså nå. Og det er ingen hemlighet at jeg elsker jobben min. Her en dag tok jeg med fotoapparatet mitt på jobb og tok noen bilder, siden jeg hadde lest Stjernesøkerens innlegg om sin arbeidsplass. På Twitter utfordret hun oss sågar om å poste bilde av vårt kontor! Men å skulle ta bilde av kun kontoret mitt ville kanskje blitt kjedelig, så jeg tenkte jeg kunne ta bilder fra forskjellige steder i biblioteket.

Jeg starter med kontoret mitt. Etter å ha jobbet i skolebibliotek med kun en skranke nesten midt i biblioteket, var det deilig å komme til et sted med et eget kontor, hvor jeg kunne få fred og ro til katalogisering og annet indre arbeid. Å til stadighet bli avbrutt i det man jobber med kan være ganske slitsomt! Mitt nåværende kontor bærer preg av at det er barne- og ungdomsavdelingen jeg er «sjef» for:

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Bak skranken tilbringer man også noen timer. Jeg trives veldig godt der også, man treffer så mange hyggelige mennesker!

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Inne på biblioteket har vi et galleri hvor det blant annet er hengt opp noen kasser med grønne planter. Det er ikke uten grunn biblioteket kalles for byens oase:

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Og her er inngangen barne- og ungdomsavdelingen:

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Vi forsøker dessuten å fronte flest mulig bøker:

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Jeg trives veldig godt på arbeidsplassen min. Det er et godt sted å være. Ikke rart dagene går fort!

12 kommentarer til «Min arbeidsplass – med bilder!»

 1. Oi, dere har jammen meg et stort bibliotek! Jeg skal prøve å ordne noen bilder av Harstad Biblioteket en dag, om det er lov å ta bilder der 🙂

  1. Er egentlig ikke så veldig stort, synes jeg, men så er jeg vant til de store bibliotekene sørpå. Sammenliknet med f. eks. Gjøvik, hovedutlånet til Deichmanske i Oslo, Hamar og Drammen er vårt bibliotek ganske lite. Skulle vel gjerne hatt flere kvadratmeter, og spesielt flere åpne for publikum… Men politikerene vil nok ikke gi oss penger til ombygging med det første.

 2. Har du lyst til å skrive litt om hva jobben som bibliotekar egentlig innebærer? Jeg lurte på å studere det, men så virket det som at det bare var snakk om organisering og arkiveringsarbeid, og lite litteratur, så da mistet jeg litt lysten. Hva gjør du når du er på jobb?

  1. Det er vel strengt tatt veldig varierende, både når det gjelder hvilket bibliotek du jobber på, og hva slags bibliotekar du er. Min nåværende er veldig forskjellig fra da jeg jobbet som skolebibliotekar, og selv skolebibliotekarjobbene jeg har hatt har vært forskjellige. Ellers skrev jeg i fjor et utfyllende innlegg om ei av mine arbeidsuker:
   http://lunacia.net/?p=623

 3. Et veldig flott bibliotek!! =) Må vel si at Bergen bibliotek vel kanskje ikke er så veldig fint, men det er i en kjempeflott bygning… =)

  1. BoB hadde kanskje trengt en liten modernisering? Misforstå meg rett – for oss biblioteknerder er det fint, men… (Jeg var innom på besøk i romjula. ;))

 4. Veldig hyggelig gjensyn med en trivelig arbeidsplass! Jeg fikk vært med på flyttinga fra gammel-biblioteket i Storgata(?) til nybiblioteket på kaikanten, og det var sannelig litt av en jobb, men utrolig deilig å få flytte inn i splitter ny(oppussa) lokaler! Blir ennå glad av å tenke på det…! 🙂 Ser av bilde 7 at dere har tatt vare på noen av de gamle bok-kassene som ble brukt til å frakte bokdepoter ut til ymse skip etc.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *