Er du forfatter(spire)?

Gyldendal lyser i disse dager ut romankonkurranse med en førstepremie på 100.000 kroner! Stikkordene er «romantikk», «fysikk» og «mystikk», og målgruppa er ungdom fra 15 år og oppover. Gyldendal skriver blant annet følgende på sine hjemmesider:

Nasjonalt senter for realfagsrekruttering (RENATEsenteret) ønsker å gi realisten/teknologen et nytt og heftig image. Derfor inviterer de, i samarbeid med Gyldendal, til konkurranse om beste skjønnlitterære ungdomsroman. Målgruppa er ungdom i alderen 15 år+ som skal ta stilling til de store spørsmålene i livet; hvem er jeg og hva skal jeg bli.

Tematikk og kunstnerisk frihet

For å nå opp i konkurransen er det viktig å skrive slik at ungdom kjenner seg igjen i romanens personligheter, miljø og språk. Ungdomsromanen skal ikke være en fagbok, men en fengende skjønnlitterær bok som gjennom bruk av mystikk og romantikk trigger interessen for teknologi og realfag, for eksempel fysikk.

Både nye og etablerte forfattere er velkomne til å delta i konkurransen, og fristen for å sende inn manus er 1. november i år. Vinneren vil bli kåret til våren.

2 kommentarer til «Er du forfatter(spire)?»

  1. Det slo meg akkurat at det hadde vært gøy om de hadde utsatt fristen med en måned, for da kan man bruke nanowrimo på slikt her. (Og det igjen minner meg på at det er på tide å begynne å planlegge nanowrimo for de som vil delta snart)

    1. Blir neppe NaNoWriMo på meg år, jeg kommer til å være nedsyltet i andre ting, som magedansfestival og lokale lønnsforhandlinger. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *