The Curious Incident of the Dog in the Night-Time av Mark Haddon.

Da jeg var på Island møtte jeg det som antakelig er Islands eneste aktive bookcrosser. En av tingene vi gjorde, var å bytte bøker, og jeg valgte blant annet å ta med meg denne, da det er ei bok jeg har hatt lyst til å lese veldig lenge.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2010

Da jeg startet å lese The Curious Incident of the Dog in the Night-Time av Mark Haddon tok det ikke lang tid før jeg skjønte at jeg-personen i boka var annerledes enn de fleste andre personer man møter i bøker. Det er nemlig tydlig at 15 år gamle Christopher har Aspergers. Gjennom Christophers øyne får vi oppleve verden på en helt annen måte.

En dag finner Christopher naboens hund død. Den ligger med en høygaffel stukket gjennom kroppen. Christopher er begeistret for Sherlock Holmes, og bestemmer seg for å finne ut hvem som drepte hunden. Dermed starter snøballen å rulle, og litt etter litt kommer en rekke hemmeligheter fram i lyset…

Noe av det første som slår meg med denne boka er at jeg synes det er ei bok mange bør lese. Haddon klarer på et mesterlig vis å beskrive det å ha Aspergers gjennom Christophers øyne. På denne måten får vi innblikk i hvordan det faktisk er å ha denne sykdommen, og beskrivelsen er svært troverdig. Vi får en ny forståelse for hvor vanskelig verden kan virke når man opplever den på en annen måte.

Boka er generelt sett svært godt skrevet. Språket er svært godt, og fortellingen er unik og godt fortalt. Dette er definitivt ei bok jeg kan anbefale videre.

7 kommentarer til «The Curious Incident of the Dog in the Night-Time av Mark Haddon.»

    1. Hvis ei bok er orginalt skrevet på engelsk, foretrekker jeg lese den på engelsk. I hvert fall så lenge jeg vet den er skrevet på engelsk, har bommet på det et par ganger pga forfatters navn og bakgrunn… 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *