I kveld ble Brage-prisen 2010 delt ut.

Jeg husker for to og tre år siden. Da var jeg på plass på utdelingen av Brage-prisen. Jeg satt i juryen for kategori Sakprosa i 2007 og 2008. Så flyttet jeg nordover, og fikk beskjed om at de desverre ikke hadde råd til å ha et medlem så langt unna hovedstaden. Nå er det den tiden av året igjen, og jeg oppdaget til min glede at jeg ved å følge hashtaggen #Brage kunne få en smak av prisutdelingen via ivrige twitrere. Blant andre befant @bokdama seg i salen, og twitret ofte, til stor glede for blant annet undertegnede. På denne måten har jeg altså fått med meg hvem vinnerene er. Og vinnerene av årets Brage-pris er:

Barne- og ungdomsbøker
Fengsla av Hilde Kvalvaag

Billedbøker for barn og/eller voksne (åpen klasse 2010)
Garmanns hemmelighet av Stian Hole

Sakprosa
Tøyengata – et nyrikt stykke Norge av Tone Huse

Skjønnlitteratur for voksne
Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll

I år gikk dessuten hedersprisen, som også deles ut hvert år, til Herbjørg Wassmo.

Jeg må innrømme at jeg nok er litt skuffet. Spesielt over vinneren i åpen klasse. Min favoritt der var Don Fridtjof av Anna Bache-Wiig og Lisa Aisato. Men avstemningsutvalget har talt, så da får man håpe at kanskje noen som ikke har vunnet før vinner neste år.

Gratulerer til vinnerene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *