4 kommentarer til «Min kamp 1 av Karl Ove Knausgård.»

  1. Flott og ærlig anmeldelse, Elin. Jeg har ikke lest noen av Knausgård sine bøker men det er et eller annet bare ved all presseomtalen og anmeldelser(og jeg har vel utelukkende lest positive anmeldelser før jeg så din) jeg har lest som rett og slett har gitt meg et inntrykk av at dette ikke er noe for meg. Din anmeldelse bare forsterket mitt inntrykk.

    Ønsker deg og dine en hyggelig juletid 🙂

  2. Heisann. Jeg hadde det på akkurat samme måte som deg før jeg begynte på boka. Jeg var veldig skeptisk, som følge av de nærmest ekstreme lovprisningene av den. Derimot ble jeg av en eller annen grunn sugd inn i boka. Jeg vet ikke hvorfor. Var det «kikkermentaliteten» som slo inn? Jeg er også veldig skeptisk til måten han utleverer andre på, men føler at det kan rettferdiggjøres litt ved at han utleverer seg selv enda mer. Kanskje det ikke er god nok argumentasjon, hva vet vel jeg. Har nettopp blitt ferdig med Min Kamp 2, og føler det på samme måten. Jeg syns allikevel det var deilig med en omtale som ikke lovpriste Knausgård så til de grader.

    1. Hvorfor synes du det rettferdiggjør utlevering av andre at han utleverer seg selv mer? Jeg mener nok motsatt: Når han utleverer seg selv, så går det ikke utover andre, men når han utlever andre, så er det nettopp dét det gjør. Dermed synes jeg det å utlevere andre uten betenkeligheter er ganske ufint.

      Jeg kommer ikke til å lese flere bøker av Knausgård, i hvert fall ikke i Min kamp-serien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *