Dikt underveis.

En ting jeg liker med Oslo sporveier, eller Ruter som det heter nå, er deres «Dikt underveis». Siden 1995 har kollektivtransporten i Oslo hatt plakater hengende oppe på trikker, t-baner og busser. Et friskt pust og en deilig pause fra alle reklameplakatene, og en fabelaktig måte å formidle dikt på.

Selve kampanjen hadde sitt utspring i «Poems on the Underground«, startet i London på midten av 80-tallet. En god del av diktene er til og med kommet i bokform, første gang i 1999. Jeg innehar selv et eksamplar av boka, fikk den til jul eller bursdag en gang. Den ligger dog i en av eskene mine med bøker…

Har du lyst til å lese noen av diktene, kan du se HER for dikt som har hengt på kollektivtransport i Oslo, og HER for dikt som har befunnet seg på Londons undergrund.

Dikt på trikken. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Dikt på trikken. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

2 kommentarer til «Dikt underveis.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *