Veien videre…

I det siste har jeg tenkt mye på denne bloggen og hva jeg egentlig vil med den. Spesielt da jeg gikk sykemeldt i desember tenkte jeg mye, siden det ikke var aktuelt å sitte og skrive. Tankene har vært der tidligere også, med jevne mellomrom har de dukket opp: Er denne bloggen slik jeg ønsker?

I snart seks år har jeg blogget om bøker og litteratur i vid forstand. Misforstå meg rett, jeg har ikke tenkt å slutte med å skrive om dette, det er tross alt noe jeg brenner for. Jeg må dog innrømme at jeg nå kjenner at det ikke er nok. Det er så mye annet jeg kunne tenke meg å dele også. Musikkopplevelser, dansen (jeg har danset magedans i mange år, og elsker det), kulturpolitikk… Hvorfor skal jeg begrense meg?

Jeg er ikke ferdig med å tenke, men ønsker litt tilbakemeldinger fra mine lesere. Synes dere jeg bør holde meg til det litterære, eller hadde det vært OK med annet også? Og hva kunne du i tilfelle tenke deg å lese om?

Anna Barner Sarp. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Den fantastiske danseren Anna Barner Sarp, som jeg skal på kurs med neste helg. Foto tatt under gallaforestillingen på Oslo magedansfestival, november 2010. © Elin Bekkebråten Sjølie

16 kommentarer til «Veien videre…»

 1. Jeg har hatt de samme tankene selv, og kommet til at jeg skriver om hva som helst; bøker, filmer, musikk, tv, samfunn og generell dumskap, men den nærmeste familien holder jeg utenfor. Men det går litt trått med bloggingen for tida. Kanskje fordi jeg er så opptatt med å skrive så mye annet.
  Men kjør på, Elin! Bloggen din er alltid interessant å lese.

 2. Hvorfor gjøre det så vanskelig da! «Litt annet som passer mer eller mindre inn» har jeg som «motto» på min blogg. Og de temaene du nevner i denne posten passer jo «mer eller mindre» inn der!

 3. Det gjer då ingenting at du skriv om andre ting enn bøker/litteratur! Viss du skriv om noko du brenn for så blir det gjerne interessant å lese om òg. Kjekt å sjå fleire sider ved personar -også ein «bloggperson» som ein ikkje kjenner personleg 🙂

 4. Eg skriver om det eg vil – som regel ikkje om jobben eller familien. Men elles alt aent som bøker, film, tanker og kjensler, nyheter … Skriv om det du vil og det du brenner for – det er din blogg og du bestemmer:)

 5. Skriv om det som faller deg inn da vel! Jeg synes bloggen din er veldig bra og du må absolutt fortsette å skrive! Hvis jeg skal bruke min egen blogg som et eksempel, så handler den hovedsaklig om bøker, men også litt om andre ting livet mitt består av. Jeg synes selv det funker greit, og håper at andre også synes det. Og du – magedans? Skriv om det da, vel!

 6. Er enig med alle her. Hvorfor skal du begrense deg? Det er jo bare tull. Skriv om det som opptar deg, det gjør ihvertfall jeg og det funker for meg! Har forresten hengt opp Neil Gaimans nyttårstale 2010 på korktavla på jobben (i din oversettelse), og jeg blir bare mer og mer glad i den! (Talen altså, ikke korktavla)

 7. Jeg likte den posten der du leste fra en bok, det var bra og nyskapende (på nett). Kunne gjerne hørt mer av slikt 🙂

  1. Tja, hvis du er ute etter humorblogg, må du nok gå til en annen enn min. Jeg er ikke noe god på å skrive humorsitisk, så det kommer jeg nok ikke til å gjøre, uansett hvilken vei jeg velger å ta med bloggen…

   1. Bare det jeg liker å lese!
    men gøy om du skrive mer om magedans, og andre interesser du måtte ha. liker mangfold i blogger.
    liker også de som bare skrive ned akkurat det de tenker der og da. det æ mener ikke begrens dæ. og fortsett selvsagt med det du alt skriver om. ps. alle kan skrive humor! kommer bare an på den som leser!

 8. Jeg liker bloggen din, jeg liker å lese om litteratur, og jeg liker å lese om sysler. Om jeg leser det sammen er det også helt ok.

  Selv om… jeg må innrømme at jeg vil savne det klare fokuset på litteratur om du begynner å skrive om mye annet samtidig.

 9. Jeg syntes det viktigste er at du skriver om ting som interesserer deg, om du brenner for mer enn bøker så kjør på 🙂 Jeg føler med på lasset uansett.

 10. Mitt råd er at du skal skrive om det du har lyst til. Det er spennende å lese andre bloggeres anmeldelser av bøker, men det er enda mer spennende å bli litt kjent med bloggeren bak anmeldelsene 🙂

  Jeg liker bloggen din veldig godt og håper du føler du kan dele større deler av livet ditt med leserne dine!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *