Bøker til Kindle 2

Jeg har fått et par e-poster fra en som har noen spørsmål vedrørende det å kjøpe bøker til Kindle 2. Jeg fikk den første for litt siden, men i alt annet som har skjedd rundt meg, så glemte jeg den desverre helt, helt til det dukket opp en ny i innboksen min.

03.01.2011
Hei Elin!

Kjøpte i år ett rimeligt lesebrett fra Amazon. Eller rettere sagt fra en i Norge som hadde ett uåpnet av versjon 2. Datteren min på 17 år elsker å lese. Derfor håpet jeg at dette skulle være helt topp. Men når jeg i romjulen begynner å søke litt etter norske tittler, blir jeg litt overrasket over at jeg ikke finner norske e-bøker. Leste din teste av versjon 3, og ser alle bøkene du her oppgir i testen. Å lese denne testen var kanskje en av de viktigste grunnen til at jeg nettopp kjøpte ett slik Kindle brett. På digitalbok.no leser jeg noe om at Amazon ikke er kompatibel med f.eks ett Adobe skript og lign, og at det derfor ennå er vanskelig å finne bøker til.

Stemmer dette? Eller kan du gi meg tips om hvordan jeg får tak i norske titler til min datters Kindle brett. Håper du kan hjelpe meg.

Takk i såfall. Hei så lenge!

17.01.2011

Hei igjen Elin!

Ja, prøver en gang til å få svar fra deg. Det var nemlig ikke så enkelt som jeg trodde å få fatt i hverken bøker eller svar fra noen som kjenner dette lesebrettet fra Amazon. Kjøpte altså Kindle versjon 2 til min datter på 17 år til jul. Regnet jo da med siden det ble sagt eller skrevet at dette var en av de mest populære brettene på markedet. Og trodde selvfølgelig den leste alle typer Adobe skript.

Men jeg er jo usikker, fordi jeg heller ikke har prøvd å laste ned ei bok. Håpte derfor du leste mailen og evt kunne svare meg kort. Er i hvert fall dypt takknemelig om du kan det så fort som mulig. Må nemlig fotelle datteren min om problemet når hun kommer til meg kommende helg. Og da må jeg evt videreselge den, om hun heller da vil foretrekke noe annet som gave. Please gi meg ett vink, er du grei…….! Syns jo linken din var fin og lese, og hjalp meg faktisk i valget av dette brette.

Hei så lenge!

Nå er det Kindle 3 jeg har testet, og så vidt jeg vet er det en kjent sak at Amazon knapt fører norske e-bøker, hvis noen? Men nå eier jeg ikke noe lesebrett selv, og skal ikke påberope meg å være noen ekspert på å kjøpe e-bøker, jeg har jo aldri kjøpt ei e-bok i hele mitt liv…

Kanskje er det en av bloggens lesere som kan gi et fornuftig svar her?

5 kommentarer til «Bøker til Kindle 2»

 1. Jeg har en Kindle 3 og den leser PDF-er helt fint. Jeg bruker et gratis program kalt Calibre til å konvertere filer til .mobi-format, som er det som Kindlebrettet best leser. Står også litt om f.eks .ePub-formatet i kommentarfeltet i dette blogginnlegget hos meg. Håper det kan være til hjelp.

 2. Men ja, bare for å legge til en ting, det er vel tydelig både ut ifra Amazon sine sider og norske tester av lesebrettet at det i all hovedsak er enklest å bruke når man laster ned engelske bøker direkte fra Kindle Store? Dattera på 17 leser sikkert engelsk? Men, med Calibre er det en enkel sak å konvertere andre tekstfiler til Kindleformat, bare så det er sagt.

 3. NB! Angående mine problemer med Kindle, det var læromslaget sin feil, metallkrokene skadet mekanikken. Det skal være fiksa i de nyere læromslagene.

  Anbefaler også Kindle User Guide om «personlige dokumenter», altså alt som ikke er kjøpt i Kindle Store, hos Amazon.

 4. Hei, det pågår en aldri så liten debatt på Twitter for tiden om Norges første digitalforlag. Glohug Forlag ga i alle fall ut tre norske romaner på julaften, 24. desember 2010, som kan lastes ned fullstendig gratis.

  De kan tydeligvis ikke lastes ned med selve brettet – altså Kindle III – men laster du ned PDF-filene til computeren, er det bare å dra dem over på brettet gjennom USB.

  Adressen er http://glohug.no

 5. Heisann Elin.
  Ikke lett aktivt etter norske ebøker, – men siden kindle tar pdf har jeg uhorvelige mengder pdfer fra bokhylla.no og norske masteroppgaver fra duo på kindlen min. Fungrer så det ljomer.

  Men det er er aldri så lite fravær av NYE bøker på norsk, og til og med på fransk…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *