Chet Baker spiller ikke her.

Jeg har vært på teater og sett Hålogaland teaters oppsetting av stykket Chet Baker spiller ikke her av Lars Saabye Christensen. På forhånd visste jeg egentlig ingenting om verken handling eller hva jeg skulle kunne forvente meg – akkurat slik som jeg liker det. Stykket er regissert av Per Olav Sørensen.

Chet Baker spiller ikke her
Foto: Ola Røe. Med tillatelse fra Hålogaland teater.

Stykket handler om Daniel (Ketil Høegh), en musiker som hele livet har jaktet på den perfekte tonen. Fra da han som 13-åring hørte Chet Bakers trompet spille, har han levd for musikken og strebet etter den reneste tonen av dem alle, den ingen vet hvor kommer fra. I det stykket starter er Daniel død, og han ser tilbake på livet sitt og spør seg selv om det var verdt det? Var alt han forsaket verdt jakten på denne reneste av de rene toner?

Selv om stykket i stor grad er en monolog, så er det brukt effekter som film. På denne måten får Ketil Høeghs motspillere også en viktig plass på scenen, da disse virker filmklipp. De som er med på denne måten er Anneke von der Lippe, Bjørn Sundquist, Fridtjov Såheim, Ingar Helge Gimle og Lars Saabye Christensen. Sistnevnte fungerer som en slags fortellerstemme, som følger oss gjennom stykket.

Jeg ble på mange måter positivt overrasket over stykket. Ikke bare var det en dyktig skuespiller og flotte effekter, men det var både humoristisk og ettertenksomt. Måten filmeffektene ble brukt på synes jeg fungerte ypperlig, det var med på å skape både nærhet og distanse, alt ettersom. Opplevelsen var stemningsfull, og jeg følte at skuespilleren hadde god kontakt med publikum. Hvis jeg skulle si noe negativt om stykket måtte det være at det var så alt for kort: Det varte kun i en time!

Anbefaler alle som har muligheten til å se stykket, og her er resten av turnéplanen:

20. januar: Alta
21. januar: Skjervøy
22. januar: Bardufoss
24. januar: Finnsnes
25. januar: Sørreisa
26. januar: Sjøvegan
27. januar: Harstad

Chet Baker spiller ikke her
Foto: Ola Røe. Med tillatelse fra Hålogaland teater.

2 kommentarer til «Chet Baker spiller ikke her.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *