Blomstrende dans!

Det er ikke ofte jeg sitter fjetret i en stol mens jeg ser dans og tenker «jeg håper dette aldri tar slutt!» Det er heller ikke ofte jeg får tårer i øynene og gåsehud, aldri så begeistret jeg er for dans. Danseforestillingen Bloom, som besøkte Hammerfest i forbindelse med sin turné med Riksteateret, tok rett og slett pusten fra meg. Med en koreografi av duoen Subjazz klarte denserene Natasha Heggem, Magnus Eide Myhr, Aleksandra Sende, Johan Forsberg og Ellen Lindblad virkelig å ta pusten fra meg, og da forestillingen var over tenkte jeg først «er det slutt nå?» og deretter «men jeg vil ikke at det skal være over!»

Det var fem flotte dansere, i en alder mellom 19 og 25 år, som besatte scenen. Selv om de hadde svært ulik bakgrunn og kommer fra forskjellige grener innen dans, fungerte de svært godt sammen. Dansen var harmonisk og full av energi. Sammen med lys, musikk og kostymer utgjorde det hele en fantastisk helhet, som virkelig trollbant meg.

Skulle jeg utsette noe på forestillingen, må det være at musikken i begynnelsen hadde et at for høyt volum. Det gjorde rett og slett fysisk vondt å høre på, og hele salen vibrerte og ristet av bassen og diskanten. Jeg måtte faktisk holde meg for ørene for at det ikke skulle blir for smertefullt. Dette bedret seg heldigvis etter hvert, men jeg håper for danserenes del det ikke har vært slik gjennom hele turnéen.

Hammerfest var 25. og siste sted på turnéen.

2 kommentarer til «Blomstrende dans!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *