The Hunger Games som film

Jeg har litt blandede følelser med tanke på filmatiseringen av The Hunger Games, jeg har jo boka fortsatt friskt i minnet. Men traileren ser ikke så gal ut. Jeg har sansen for Jennifer Lawrence, som skal spille Katniss. Hun er blant annet kjent fra X-Men: First Class, hvor hun spilte Raven (også kjent som Mystique). Hun har også spilt i en rekke andre filmer og tv-serier.

Andre skuespillere som er med er Woody Harrelson (Haymitch), Liam Hemsworth (Gale) og Josh Hutcherson (Peeta). Hemsworth er relativt ukjent for meg, men Harrelson har spilt en del tv-serier, og Hutcherson i en rekke filmer, selv så jeg ham senest i The Kids Are All Right.

Det skal bli spennende å se det ferdige resultatet, noe det alltid er når bøker man liker skal gjøres om til et annet media. Man sitter med høye forventninger, som noen ganger innfris (som med Lord of the Rings), andre ganger på ingen måte (som med Twilight, hvor bøkene er ganske spennende, og filmene er så dårlige at det er til å grine av). Uansett, i mars får vi svaret, og jeg er spent!

5 kommentarer til «The Hunger Games som film»

  1. Jeg er helt enig med deg. Den første boken var en stor leseopplevelse for meg og jeg er spent på hva jeg vil mene om filmen. Det hender ofte at jeg ikke liker en film dersom jeg elsker boken den er basert på.

    1. For meg er det begge deler, kommer helt ann på hvor vellaget filmen er. Jeg krever ikke at filmen skal være klin lik boka, siden ting som funker i bok ikke alltid funker i film. Jeg vil bare at filmmakeren skal benytte seg av potensialet som finnes. Peter Jackson gjorde det med LotR, men de som laget Twilight tenkte bare penger, og resultatet ble deretter.

  2. Jeg først og fremst gleder meg veldig til filmen, fordi jeg synes traileren er så lovende! Men det er noen ting som jeg lurer litt på hvordan løses. Et eksempel er jo hvor voldelig en film som tar med alt som skjer i boka faktisk vil bli. På en måte håper jeg den ikke bli for snill, men jeg vil ikke at blodige drap skal ta fokus fra historien og spenningen. (Også er det vel sannsynlig at filmen ikke får for høy aldersgrense i USA og hindrer yngre fans å se den på kino.) Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med skuespillerne, båte Katniss og Peeta stemmer ihvertfall fint med mine «bilder».

    1. Mine «bilder» er nok ganske annerledes, men det er strengt tatt ikke et problem. Kan ikke forvente at de har samme «bilder» som meg.

      Boka er definitivt veldig brutal, derfor er jeg veldig spent på om filmen blir en «snill» ungdomsfilm, eller om de er mer tro mot boka, og det blir en film for det voksene publikum. Personlig synes jeg ikke det er et problem med høy aldersgrense og et publikum med høyere alder, bedre det enn at filmen skal bli overflatisk og «pynta på».

  3. Denne kommer seint, men man kan vel si at Jennifer Lawrence er mest kjent fra filmen Winter’s Bone. Flott film, utrolig god skuespillerinnsats.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *