GameOn 2.0

Forleden dag kom sjefen min til meg og lurte på om jeg hadde lyst til å gå på åpningen av GameOn 2.0 her i Sandnes i hennes sted. Hun var forhindret i å gå, og jeg fikk overta hennes invitasjon. Kan tro jeg ble glad! Så i går, fredag kveld, var jeg på åpningen for inviterte på Kinokino.

GameOn 2.0

GameOn 2.0 er en dataspillutstilling, og ble oprinnelig laget av Barbican Art Gallery i London. Nå er den ute på turné, og klokken 12 i dag åpnes dørene for almennheten. Utstillingen forteller på en morsom måte om dataspillenes utvikling og historie. Ikke bare kan man lese om det på plakettene ved spillene som er utstilt, men man kan få teste ut mange av spillene selv også.

For meg ble det et litt nostalgisk gjensyn med flere av de gamle spillene, som Pipe Dreams, Donkey Kong, Monkey Island, med flere. Noen av spillene har jeg kanskje spilt på andre platformer enn de som ble utstilt, men det gjorde ikke noe. Moro var det uansett.

Ikke bare er det utstilt gamle spill, men også nyere teknologi får man en smakebit av. Det er 3D-teknologi, bevegelsessensorer og det ble til og med snakk om spill hvor man kunne styre kun med tankenes kraft (selv om jeg ikke helt skjønte hvordan dét skulle fungere). Jeg testet selv et spill hvor man stod foran en stor skjerm, hvor sensorer fanget opp armbevegelsene dine, slik at du med hendene skulle «skyte» på målene ved å «dytte» framover raskt med håndflatene. Litt vanskelig, synes jeg, men jeg så ei som hadde skikkelig teken…

Utstillingen blir stående helt fram til 9. juni, og jeg vil på det varmeste anbefale alle spillentusiaster å ta turen innom KinoKino i Sandnes og teste ut gamle og nyere spill!

GameOn 2.0

GameOn 2.0

GameOn 2.0

GameOn 2.0

GameOn 2.0

GameOn 2.0

GameOn 2.0

GameOn 2.0

GameOn 2.0

GameOn 2.0

4 kommentarer til «GameOn 2.0»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *