BookCrossing-treffene i Oslo 5 år!

Det var en sur og kald dag vi møttes, fem jenter som alle hadde en felles interesse: Bøker. Og ikke bare dét, men vi holdt alle på med en morsom hobby som heter bookcrossing. De fem som møtte opp het på bookcrossing-sidene LeishaCamden, shimi, Findabair, LESEHEST og lunacia (siste er undertegnede).

24. februar 2007 dro vi til det som den gangen var den eneste offisielle bookcrossing-sonen Café Marienlyst. Hutrende kom vi inn og ba pent om å få bestille kaffe eller te. Beklager, sa innehaveren, men vi serverer ingen varme drikker. Vi trodde såklart at de tullet med oss, men snart skulle det vise seg at så ikke var tilfelle. Det tok ikke lang tid før vi forstod at dette nok var en litt «brun pub på hjørnet» mer enn en kafé, til tross for navnet.

Melding for å avtale treff
Vi avtalte treffet på forumet

På en eller annen måte klarte de allikevel å trylle fram litt te (om enn ikke veldig velsmakende), og vi byttet bøker og skravlet og hadde det ganske koselig. Etter å ha vært på Marienlyst Café dro Findabair og LeishaCamden motsatt vei av oss andre tre, så vi endte opp med å slippe løs noen bøker på Stortingen t-banestasjon, for så å fortsette treffet ved å ta en matbit på Egon.

Jeg husker det var veldig fint å treffe andre bookcrossere, og få satt ansikter til navnene man hadde sett på bookcrossing-forumet. Siden dette har det vært mange treff i Oslo, og nå som jeg bor i Sandnes, håper jeg at vi får til mange treff her i området også. Det hadde vært knallfint!

BookCrossing-treff, februar 2007
Bildet bærer preg av å være tatt med dårlig mobilkamera i februar 2007.

6 kommentarer til «BookCrossing-treffene i Oslo 5 år!»

  1. Tenk at det er 5 år siden! Hilsen hun som er en dårlig bookcrosser om dagen (men som snart må rydde bokhyllene sine igjen… eller skal vi også ta med eskene som ikke har kommet i nærheten av noen bokhylle på noen år, hehe). Håper du får noen hyggelige treff i Sandnes også, og at vi plutselig sees en dag på treff i Oslo igjen! 🙂

  2. Jeg har vært på stedet noen få ganger (nok etter at dere var der, men ikke etter at sonen på Oslo S kom til). Da har jeg faktisk fått kjøpt en kopp kaffe uten videre om og men, men ellers er det nok riktig observert at det er mye av et sted der folk kommer for å spise en dagens og/eller ta en øl (eller to).

    Nå bruker jeg nok bare sonen på Oslo S, for ligger så greit til, dvs. på vei fra jobb og hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *