En liten løpeoppdatering

Først må jeg bare fortelle at jeg endelig har fått meg nye sko! Jeg dro inn til Stavanger etter jobb i går for å gå på Löplabbet. Der fikk jeg løpe på ei tredemølle mens de filmet beina mine. Utifra dette fant den hyggelige, unge mannen jeg snakket med ut hvor jeg trengte støtte. Han klødde seg litt i hodet for å finne sko som passet mine knøttsmå føtter, men fant til slutt et par som både passet og hadde riktig demping. Jeg fikk prøveløpe dem i butikken, og de var virkelig behagelige å ha på! Og sånn ser de ut:

Løpesko

Ellers har jeg funnet ut at både vær og dagsform har mye å si for hvordan jeg føler det når jeg løper. De verste løpeforholdene, for min del, er enten sterk solskinn eller tåke. Dette med solskinn har med at jeg har behov for solbriller, slik at jeg ikke får vondt i hodet, og mine solbriller dugger veldig når jeg løper med dem. Dermed ender jeg opp med å ikke se noe som helst. Tåke gjør det vanskeligere å puste, og pusten er som vi alle vet viktig.

Jeg har tidligere fortalt at målet mitt med løpingen er å gjennomføre et halvmaraton. Av ulike grunner satser jeg på å gjennomføre dette i 2013, altså om over et år, men i mellomtiden har jeg som delmål å løpe et løp på 10 km. Det finnes mange å velge mellom, og jeg har ikke bestemt meg for hvor og når per i dag. Det er flere ting som skal klaffe, blant annet dette med at jeg helst ikke skal jobbe den lørdagen, naturlig nok.

Inntil videre får jeg bare løpe avgårde. Det i seg selv er jo et helt OK mål, ikke sant?

Tåke på løpeturen
Lørdag 24. mars løp jeg på tåkelagt sti…

5 kommentarer til «En liten løpeoppdatering»

 1. Du bør etter hvert ha 2 forskjellige løpesko å bytte med. Dette fordi at foten ikke skal belastes på samme måte hele tiden. (Jeg veit hva jeg snakker om for jeg har hatt mye skader). Kanskje du kan prøve en solskjerm hvis du plages av sola? Lykke til.

  Da jeg begynte å løpe løp jeg halvmaraton to år etter «karrierestart».

  1. To par er sikkert fint, men de er 1) dyre og 2) vanselig å få tak i når man har små føtter. De fant ETT (1) par jeg kunne bruke på Löplabbet.

   Forøvrig driver jeg alternativ trening også, jeg danser på torsdager og driver med yoga.

   1. Yay, hva med barnesko?
    Hør på Eli, flere par sko er viktig. (og det sier jeg som innbitt motstander av skoindustrien og future barbeint, ehh minimalistløper). Ulik belastning er alfa omega, spesielt når du distansene begynner å balle på seg
    (yoga kan ikke hjelpe deg mot bein som treffer asfalt).
    Par nr.2 (og3), trenger ikke være like dyre eller vitenskaplig frambrakt, du må bare ha noe å avreagere med.

    Viktigst: Siden du nå er i starten av karrieren har du en gylden mulighet til å tenke på teknikk før uvanene setter seg. Kroppsholdning, steg osv. Gull i forhold til framtidige skader.

    (host, host, også må du jo ha en gps, nesten enda viktiger enn sko -)). Har du forresten sett på ‘dameløpene’ i Oslo, Iformløpet og/eller kk-mila. Begge er veldig fine som førstegangsløp, goodeibager og lav terskel for påmelding. Sistenevnte går på høsten og Iformløpet 10.juni – (tror jeg.)

    Stopper her, blir i overkant engasjert kjenner!

    1. Barnesko er ikke ideelt. De er ikke laget for voksne og deres vekt, og har ikke samme demping. Jeg har som nevnt i tidligere innlegg et par sko jeg KAN bruke, men disse har ikke god demping, og jeg får vondt i både rygg og knær. Kan funke hvis jeg holder meg til å løpe på mjukt underlag, og går der det er asfalt, men jeg merker det kjapt hvis jeg løper på hardt. Jeg tråkker litt «rart» når jeg løper. Så per i dag har jeg strengt tatt to par sko, de som jeg har løpt med så langt og de nye.

     Jeg har løpt tidligere, jeg løp bl. a. før jeg flyttet nordover, samt ei stund på tredemølle i Hammerfest, så «uvanene» er nok der allerede. (Herav «jeg har begynt å løpe igjen»). Legg til at jeg hadde en liten skavank da jeg ble født og hadde gips opp forbi lårene som baby.

     Når det gjelder yoga, går det faktisk på langt mer enn bare muskler. Heldigvis. Og dansen danser jeg faktisk barbeint.

     Jeg har vært inne på terminlistene på Kondis.no og kikket, men ikke bestemt meg for noe. Det skal tross alt klaffe med at det er helg jeg ikke jobber eller har andre planer. I Form-løpet er 9. juni, som i tillegg til at det er min jobbhelg er under landsmøtet i LLH i Stavanger (hvor jeg nok skal snike meg med på ymse arrangement utenom jobbtid). Vurderer Fanaløpet i Bergen 6. oktober, det er jo tross alt kortere dit enn til Oslo. 😉 Skal kikke mer på forskjellige løp og se hva jeg kommer fram til.

     Moro med lang kommentar! Har ikke så mange å diskutere med.

 2. Hvor mye måtte du ut med for de skoene? Er selv på jakt etter noen bra joggesko og har blitt anbefalt Löplabbet, men har ikke kommet meg så langt som å sjekke priser ennå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *