Smakebit på en søndag

SosiologiNå er det under to måneder til eksamen. Derfor blir det lite lesing av skjønnlitteratur, og heller mer lesing av faglitteratur. Dagens smakebit er derfor hentet fra Mennesker og samfunn : innføring i sosiologisk forståelse av Per Morten Schiefloe.

Erfaringen har vist at det nomotetiske idealet om en systematisk avdekking av samfunnets naturlover ikke lar seg realisere, fordi slike lovmessigheter ikke eksisterer. Årsaken er at samfunnet er i kontinuerlig utvikling, i første rekke som en følge av det kunnskapsmessige, ideologiske og teknologiske fundamentet for oppbygging, organisering og virkemåte hele tiden forandres.

Flere smakebiter finner man som vanlig hos Mari.

9 kommentarer til «Smakebit på en søndag»

  1. Facklitteratur är inget jag läser speciellt ofta och när jag gör det handlar de väldigt sällan om människor och samhälle 🙂 Tack för smakbiten!

  2. Kjenner det blir tungt å lese pensum igjen, skal snart begynne:) Takk for smakebiten! Ønsker deg masse lykke til med eksamenslesning! Ha en fin søndag!

  3. Lykke til med eksamenslesingen! Jeg holder også på med pensumlesing, men heldigvis ingen eksamen før på vårparten.
    Takk for oppmuntring til lesing av Forsyte sagaen, jeg føler det går bedre og bedre og noterer ikke like mye som i starten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *