Dikt på en fredag

Biblioteket er en gullgruve for alle som er glad i dikt. Hvis man bare er nysgjerrig nok, vil man fort se at dikthyllene ofte bugner av spennende bøker – både kjente og ukjente poeter. Dagens dikt er hentet fra diktsamlingen Et sted starter minnene, som er forfatter Stine Johanne Dåbakks debutbok. Samlingen kom ut på Margbok i 2012.

Et sted starter minneneDåbakk er født i 1986, og bosatt i Bodø. Hun bor sammen med en katt som heter Bernhard. I noen av diktene kan vi se katten dukke opp, og jeg velger å tro det er hennes egen katt hun har i tankene. I dagens dikt er katten nevnt, og diktet finner du på side 38.

Ansiktene er stier og veier
Jeg går meg vill

Jeg velger å forholde meg
Til tallene
Og til katten

Man kan sikkert lese dette diktet på mange måter, men for meg forteller det en historie om å synes det er vanskelig å forholde seg til andre mennesker, og at det er enklere å forholde seg til tall, altså det som ikke er så abstrakt. I tillegg er katten lettere å forstå enn hva menneskene er.

Hvilke tanker gjør du deg om diktet?

2 kommentarer til «Dikt på en fredag»

  1. Hei 🙂 Mamma hadde funnet denne bloggen, og tipset meg om den 😉 Så koselig å se at du har dratt fram et dikt fra boka mi her inne :0) Takk! Må jeg si :0) Ha ei fortsatt fin uke! :0) Hilsen Stine Johanne

    1. Dete hele er selvsagt en konspirasjonisk tanke fra min side, å forsøke å få folk til å lese flere diktbøker! De forsvinner dessverre litt fra offentligheten. Synd og skam i mine øyne.

      Lykke til videre med skrivingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *