Leseåret 2013

Godt nytt år! Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2013
Godt nytt år!
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2014
Først vil jeg bare si én ting:
GODT NYTT ÅR!
Håper dere alle får et flott og innholdsrikt 2014!

Leseåret 2013 har vært så-som-så for min del. Ikke at det har manglet på gode leseopplevelser, men jeg kan ikke huske sist jeg leste så få bøker i løpet av et år. Jeg har lest ut 25 bøker, som er halvparten av hva jeg ser på som normal mengde bøker på et år for meg. På den annen side, året har vært hektisk med andre ting, både privat på på (ny) jobb.

Det er spesielt tre bøker som skiller seg ut i positiv betydning for meg dette året. Tre svært forskjellige bøker, som har gitt meg gode leseopplevelser på hver sin unike måte. Jeg har skrevet bokomtale for alle bøkene, og for å lese mer om hva jeg tenker rundt bøkene, er det bare å klikke på titlene til bøkene.

The Ocean at the End of the Lane av Neil Gaiman kom ut mens jeg var på ferie i USA, og jeg angret litt på at jeg hadde forhåndsbestilt boka, for å sende den hjem. Jeg endte opp med å kjøpe boka som e-bok i tillegg, og flyreisen hjem til Norge, som jeg hadde planlagt skulle brukes på å sove, brukte jeg på å sluke denne fantastiske boka istedet. Neil Gaiman skuffer aldri…

Jordmora av Katja Kettu er kanskje av de beste bøkene jeg har lest, når jeg tenker på litterær kvalitet. En rå og brutal bok, som på ingen måte var som jeg hadde forventet meg.

Odinsbarn av Siri Pettersen har kanskje vært en av årets største leseropplevelser. Det var virkelig en reise, og jeg føler jeg har fått noen nye venner, som jeg gleder meg til å møte igjen i neste bok. Siri Pettersen har virkelig gitt meg en litterær gave i denne boka!

For 2014 har jeg laget meg selv en utfordring: Jeg skal lese bøker utgitt i 1974. Mer om hvorfor kan leses på min engelske bokblogg, Hidden in a Book. Hvordan var ditt leseår i 2013, og har du noen lesemål for 2014?

11 kommentarer til «Leseåret 2013»

  1. Godt nyttår til deg også! Det er ingen vei utenom «alle» snakker om Odins barn, så nå er den bestilt på biblioteket. Jordmora har jeg lest, og den likte jeg veldig godt. Gleder meg til å følge bloggen din videre i 2014!

    1. Den heter Odinsbarn, ikke Odins barn. Skjønner det lett kan være forvirrende, stusset selv. Tenkte at det måtte være barn av Odin, men sånn er det ikke. Du skjønner tegninga når du leser boka. 😉 Absolutt verdt å lese!

  2. Jeg har også Gaiman helt på topp. Odinsbarn har jeg ikke fått lest enda, men går ut fra at jeg gjør det i forbindelse med bokbloggerprisen. Godt nytt år!

  3. To av tre samme på min topp tre. Den siste holder jeg meg unna 😉
    Bokmålene mine er mange, men det store, ene som overstyrer de andre er å lese mer. 52 bøker i 2014 er målet. Ble 22-23 i 2013.

  4. Ser at veldig mange har likt Neil Gaimans bok, og her sit eg sjølv og veit så vidt kva den handlar om. Har til no berre lese Coraline av forfattaren. «Odins barn» ligg i bokhylla, men eg veit ikkje om eg kjem til å lese den, for eg er ikkje heilt på god fot med fantasysjangaren… Godt nyttår! Håpar du får eit bra leseår 2014 😀

  5. Jeg leste ikke så mye i 2013 utenom skole, men fikk lest litt i desember. I år har jeg plane rom å lese en bok for hver måned, 12 bøker. Men siden jeg leser en del romaner på skolen tenkte jeg kanskje å prøve å lese 12 utenom skolen. :3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *