Dikt på en fredag

Når du leser dette, sitter jeg antakelig med nesa dypt ned i bibliotekstatistikken. Sånn har det vært i det siste – lange arbeidsdager og en innleveringsfrist som puster meg i nakken. Derfor tenkte jeg det kunne være koselig med denne lille regla, som jeg fant i ei billedbok på biblioteket. Boka heter Kattene fra sommerøya og er skrevet av Edith Unnerstad. Dette er kanskje ei bok mest for de som er glad i katter, med flotte puseillustrasjoner av Ewa Östergren.

Her danser vi, her svanser vi
i månens milde skinn, mjau mjau.
Her svetter vi, her spretter vi
med raste, lette trinn, mjau mjau.
Hver liten katt i denne natt
med poten om en annens hals, mjau mjau
er med på dans med fest og glans
til vår Amadeus’ vals, mjau mjau.

Kan du se for deg kattene som danser rundt, mens menneskene sover? Det kan jeg!

Boka er oversatt av Olaf Coucheron, og ble utgitt på Damm i 1990.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2003
…og kattene sover gjerne om dagen.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2003

4 kommentarer til «Dikt på en fredag»

  1. Åh, jeg elsker katter! Dette diktet kjente jeg ikke, så takk for tipset. Håper det går bra med innleveringen og at du har hatt en god start på mars måned!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *