Jeg tror jeg gir opp…

I forbindelse med Bokbloggerprisen forsøker jeg å lese Bøddel av Torgrim Sørnes. Selv om jeg var håpefull i begynnelsen av boka (med åpningssetningen «Den 26. august 1728, tidlig om morgenen, myrdet Mathias Fliegenring sitt eget barn med en sløv bordkniv.»), må jeg innrømme at jeg er i ferd med å gi opp. Tema skulle tilsi at dette var noe som kunne fenge meg, men etter snart 40 sider er jeg altså i ferd med å gi opp. Boka kjeder meg. Dessverre. Det er noe med måten den er skrevet på. Her er et lite sitat, hentet fra side 30:

Én ting var at sjørøverne nå var borte – dels som følge av endrede politiske konstellasjoner rundt Østersjøen, dels fordi de hadde blitt hengt uten pardon alle sammen – i tillegg hadde kong Christian V kommet med en ny straffelov.

Jeg skal forsøke å lese litt til, så får jeg se om jeg fortsetter med boka eller ikke.

Er du slik at du gjennomfører ei bok du har startet på, uansett, eller klarer du å legge den vekk hvis du ikke liker den?


Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2017

Det er søndag i dag, så stikk over til Maris blogg og les smakebiter!

21 kommentarer til «Jeg tror jeg gir opp…»

 1. Jeg er en av de særingene som aldri gir opp en bok samme hvor mye jeg misliker den. Tror det har med samvittighet og vilje å gjøre. Og når jeg har startet på noe må jeg fullføre det, ellers blir jeg gående å tenke på at jeg skulle ha fullført det og det. Så jeg fullfører alltid en bok jeg har begynt på. Man rekker ikke å lese alle bøkene i verden uansett 🙂

  Godt innlegg og ha en fin søndag videre 🙂

  1. Det er sant at man ikke rekker å lese alle bøker i verden, men jeg tenker som så at livet er for kort til å lese bøker man ikke liker. For hvor man dropper bøkene man ikke liker, kan man jo lese bøker man liker istedet, ikke sant?

 2. Tack för smakebiten! Jag önskar att jag kunde lägga ifrån mig böcker som jag inte tycker om, men om jag ändå har börjat på en bok så läser jag ut den också 🙂

 3. Jeg slet litt jeg og. Etterhvert følte jeg at alle avrettelsene ble gjentakelser av dem vi hadde lest om før. Jeg likte veldig godt de to første bøkene til Sørnes: Ondskap og Uten nåde. Som tar for seg henrettelser i hver sin tidsperiode. Men denne ble tørr og kjedelig i sammenligning.
  Ha en riktig fin søndag!

 4. Takk for smakebiten!
  Etter min mening er det for mange gode bøker og livet for kort til å tvinge seg gjennom bøker en ikke liker. Så nei, jeg fullfører ikke bøker for enhver pris, men jeg gir alle en god sjanse 🙂

 5. Tack för smakbiten. Under många år så vägrade jag ge upp böcker, men nu känner jag att det finns så många bra böcker som jag vill läsa, och varför slösa tiden på sådana som inte är min stil?

 6. det låter som en bok jag inte skulle ha läst till slut. en rad likartade avrättningar lockar inte . jag kan numera tänka mig att avsluta läsningen av böcker som inte tilltalar mig, men de får en rejäl chans först. tack för din smakebit

 7. Jag hade lite svårt för att ge upp böcker när jag var yngre men numera har jag det inte. Tiden är kort och det finns så mycket böcker som jag vill läsa och fastnar jag inte för en bok så lägger jag den åt sidan och plockar upp nästa från läshögen 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *