Omsorg av Kristin Buvik Sivertsen

Det var i ett eller annet nyhetsbrev jeg leste om Omsorg av Kristin Buvik Sivertsen. Boka kom ut i fjor, men som så mange andre hadde den gått helt utenfor radaren min. Nyhetsbrevet kunne fortelle meg at denne boka, skrevet av en debutant, hadde vunnet en pris, noe som gjorde meg nysgjerrig nok til å låne den med meg hjem fra biblioteket.

Bilde av boka Omsorg. Foto: Av en annen verden © 2018
Foto: Av en annen verden © 2018

Jeg sleit virkelig med å komme meg inn i boka, og vurderte å gi den opp, selv om jeg så at den var velskrevet. Heldigvis fortsatte jeg, og endte opp med å virkelig like den!

Leser du bakpå boka, kan du bli lurt til å tro at dette er ei krimbok. Det kan jeg først som sist avkrefte at den er. Handlingen er i hovedsak lagt til en omsorgsbolig, hvor det har skjedd et mistenkelig dødsfall. Hovedpersonen er en nyutdannet politibetjent, som gjennom avhør av boligens ansatte og beboere forsøker å kartlegge hva som egentlig har skjedd. Og det er disse avhørene vi får lese i boka.

Kort sagt kan man si at boka handler om psykiatri, og da kanskje spesielt psykiatriens helsevesen. Veldig interessant lesing, og svært godt språk.

Denne kan jeg absolutt anbefale videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *