Eleanor Oliphant is Completely Fine av Gail Honeyman

Eleanor Oliphant is Completely Fine av Gail Honeyman er ei sånn bok som stadig dukket opp i feeden min på Instagram. Uten at jeg egentlig visste så mye boka, gjorde tittelen meg nysgjerrig nok til at jeg bestemte meg for å låne den på biblioteket. Boka er oversatt til norsk, og har fått en godt oversatt tittel, Eleanor Oliphant har det helt fint. Dette til tross, så ønsket jeg å lese den på engelsk. Hun vant The Costa award for boka i 2017.

Eleanor Oliphant is Completely Fine av Gail Honeyman. Foto: Av en annen verden © 2019
Foto: Av en annen verden © 2019

Eleanor oliphant er ei ung kvinne som lever et enkelt, rutinemessig liv. Hun har jobbet i den samme bedriften siden hun ble ferdig med studiene sine, bor i samme leilighet, bruker samme antrekk hver dag, spiser det samme til lunsj daglig, og har det faktisk helt fint. Det er i hvert fall det hun svarer hvis noen spør. Det ærlige svaret ville nok ha vært noe annet, for egentlig har hun det slettes ikke så bra.

En sår og vakker fortelling om ensomhet og utenforskap. Historien forteller også om hvilken betydning det kan ha å bli sett av et annet menneske, og hvordan dette kan snu livet på hodet, på godt og vondt.

Selv om det finnes mange bøker om mennesker med en vanskelig oppvekst, eller om det å ikke være som alle andre, så berørte denne meg på en helt egen måte. Jeg tror rett og slett det var språket og nærheten i boka som gjorde at jeg likte den så godt. Dette var forfatterens debut, og jeg gleder meg til å se hva som kommer fra henne i framtida.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *