BibliotekReform

Norsk bibliotekforening (NBF) inviterer medlemmer og interesserte til å være med i debatten om bibliotekenes fremtid. Dette skjer i form av noe de kaller en «biblioteks-wiki», nemlig BibliotekReform.

1. mai neste år skal ABM-utvikling levere et strategidokument til Kulturdepartementet som handler om prinsippene for en fremtidig norsk bibliotekspolitikk. NBF er med i utredningens referansegruppe, men siden de kun er en rådgivende part oppfordrer de selv bibliotekene til å delta i debatten og bli synlige.

Jeg synes dette er et virkelig flott tiltak av NBF, og ikke minst viktig. Bibliotekene har en tendens til å bli litt borte i debatten, og det er jo gjerne de som roper høyest som blir hørt. Jeg vil derfor oppfordre alle medbibliotekarer og andre biblioteksvenner til å delta i debatten, og være med på å gjøre bibliotekene synlige!

Mer om BookCrossing.

Jeg hadde egentlig tenkt å skrive dette for en god stund siden, men så har tiden bare flydd fra meg i det siste. Det har overhodet ikke vært meningen å ignorere bloggen, men hver gang jeg tenker at «nå må jeg skrive», så kommer det ett eller annet i veien… Over til saken!

For kort tid tilbake fant jeg ut at jeg skulle frigjøre bøker for book crossing igjen. Jeg valgte å gjøre dette på to måter: «i det fri» og «kontrollert». For å ta det siste først, så hadde jeg med meg en bunke bøker til en venninne, hvor vi var flere som skulle møtes. Der fortalte jeg kort om hva book crossing var for noe, og delte så ut bøker til de som ville ha. Det blir spennende å se om noen av dem også blir hektet på book crossing.

Jeg valgte å slippe én bok ut i det fri. Det gjorde jeg ved å legge igjen en bok på en benk på Carl Berner t-banestasjon. Jeg er fullstendig klar over at bøker som slippes fri på denne måten kan forsvinne, siden det ikke er alle som registrerer bøkene de plukker opp, men dette er jo også noe av spenningen, synes jeg. På kvelden samme dag som jeg slapp boka fri, sjekket jeg min bokliste på Bookcrossing.com, og til min overraskelse så jeg at noen hadde plukket opp boka og registrert den som funnet! Vedkommende viste seg å være en australieren, og han eller hun hadde til og med registrert seg på sidene etter å ha funnet boka.

Jeg synes det er kjempegøy å se at book crossing faktisk vokser, og at flere og flere finner ut av hva det er. Kanskje det om noen år har blitt ganske vanlig?

Du kan lese hva jeg tidligere har skrevet om book crossing her.