En reise i fantasien

DubrovnikAt jeg elsker å reise er ingen hemmelighet. Å komme til nye steder og oppleve nye ting, kjenne nye lukter, smake nye smaker… Det er en fantastisk følelse. Dessverre strekker ikke alltid tid eller penger til, man får rett og slett ikke mulighet til å besøke alle land og alle steder man ønsker. Da er det jo fint man kan reise i fantasien! Og hva har man til å hjelpe seg der? Nettopp! Bøker!

Jeg vet ikke hva jeg forventet meg da jeg plukket med meg bookcrossing-boka Dubrovnik av Vigdis Hjort, men ganske sikkert noe annet enn den leseopplevelsen jeg faktisk fikk.

Dubrovnik er en vakker reiseskildring. Det vil si, det er jo egentlig to reiseskildringer: Én skildring fra forfatterens første reise til byen i 1977, og én som foregår i nåtid. Den inneholder ikke masse krig, elendighet og sorg, som jeg tror jeg forventet meg, men er fylt av vakre skildringer og betraktninger. Den legger først og fremst vekt på stemningene og opplevelsene til forfatteren. Ja, man får rett og slett følelsen av selv å være med på reisen. Og det er jo nettopp dét en god reiseskildring skal gjøre.

Denne boka blir definitivt kjøpt inn til biblioteket!

2 kommentarer til «En reise i fantasien»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *