Ungdommens Kritikerpris 2008

Ungdommens KritikerprisI går ble Ungdommens Kritikerpris delt ut på Litteraturhuset her i Oslo. Jeg var dessverre ikke der, men jeg syntes det var morsomt at boka gikk til Johan Harstad for romanen Hässelby. Det var med andre ord en voksen Albert Åberg som denne gangen grep ungdommen.

«- Jeg får litt sånn Oscar-følelse, uttalte Harstad etter at elevene hadde åpnet vinnerkonvolutten. – Jeg er utrolig glad for prisen. Jeg har skrevet en deprimerende roman hvor alt går til helvete. Håper ikke jeg har ødelagt elevenes forhold til Albert Åberg. Det gleder meg at unge folk leser bøker, mange bøker, og lange bøker, uttalte en glad Johan Harstad.»

– hentet fra Ungdommens Kritikerpris’ hjemmesider

Det er 150 videregåendeelever som har lest og vurdert 8 av fjorårets romaner, og årets jury sa blant annet i sin begrunnelse:

«Vi i juryen til Ungdommens Kritikerpris har høye forventninger til hvordan en god bok skal være

(…)

Vinnerboken har overlevd tøffe og kritiske vurderinger

Den har vekket latter, irritasjon og begeistring.

Vi kastes brått og brutalt inn i handlingen

Fra start til slutt går det slag i slag, og vi følger hovedpersonen på hans reise gjennom livet i medgang og motgang

(…)

Vi trodde aldri vi skulle få møte nettopp denne personen igjen – på denne måten.»

Jeg tror dette er en av bøkene jeg er nødt til å sette på min leseliste!

2 kommentarer til «Ungdommens Kritikerpris 2008»

  1. Jeg unner Harstad fullt ut denne prisen, fordi han skriver drivende godt. Når det er sagt, har både jeg og andre bokbloggere uttrykt skuffelse over måten han har behandlet Albert Åberg-ideen på. Ideen i seg selv er glimrende, men blir etter min og andres mening rotet bort på veien. Og det er litt synd å lese en bok og stadig tenke hva den kunne og burde ha vært. Men det overrasker meg likevel ikke at han fikk denne prisen.

  2. Den høres utrolig spennende ut! *notere seg* Selv etter theme melck’s kommentar… Det hender ofte at det er gode ideer som kanskje ikke får den utførelsen de fortjener.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *