Dagbladet.no setter søkelys på sakprosa

Jeg henger visst litt etter, men Dagbladet skal kåre folkets sakprosafavoritt. Samtidig skal Dagbladet i løpet av sommeren kåre de 25 viktigste norske sakprosabøkene etter 2. verdenskrig. Eller kanskje er det jeg som blander disse to? Jeg er slettes ikke sikker.

«- For en som tenker at bøker kan forandre liv og samfunn er det spennende å se hvilke som har vært de viktigste over tid, sier kulturkommentator i Dagbladet Hege Duckert.

Hun har vært et av jurymedlemmene i Dagbladets kåring av de 25 viktigste norske sakprosabøkene etter 2. verdenskrig. Listen vil bli offentliggjort i Dagbladet i løpet av sommeren.»

– fra Dagbladet.no

Uansett om jeg blander eller ikke, jeg synes egentlig det er spennende å se hvilke bøker som blir valgt. Og selvsagt synes jeg det er litt festlig at de selv mener at «Det er et umulig prosjekt.»

Jeg regner med at fortsettelse følger…

2 kommentarer til «Dagbladet.no setter søkelys på sakprosa»

 1. Følger utviklinga på bloggen din med interesse!
  Jeg har gått ganske kragtig ut mot Dagbladet i forbindelse med kåringer før men akkurat denne ideen synes jeg faktisk var litt artig.

  Har prøvd å lese Historikeren selv en gang men holdt på å dø… (Har skrevet ett eller annen om den på bloggen min for et par år siden)

  God bedring! Hørtes fælt ut med den bilulykken!

 2. Kåringer kan jo være av ymse slag, men akkurat denne syntes jeg var litt bra, siden det setter søkelys på sakprosa. Sakprosa har jo desverre ikke vært det avisene har skrevet så mye om tidligere.

  Aner ikke hvordan The Hstorian er på norsk, men erfaringsmessig kan bøker fort forringes i en oversettelse, desverre. Selv liker jeg boka så langt, men nå har jeg også en ting for vampyrer. 😉

  Bilulykken var ikke bra, men jeg føler meg heldig som sitter her, lettere skadet og i live. Kunne gått så mye, mye verre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *