Debutantene kommer! (del 2)

Aschehoug kommer i høst med fire nye forfattere: Reidun Elise Foldøy, Atle Sperre Hermansen, Gunn Merete Roll og Erlend O. Nødtvedt. Dagbladet.no kan fortelle følgende om debutantene:

«Reidun Elise Foldøy vant tidsskriftet Vinduets store novellekonkurranse i fjor, og debuterer nå med samlinga «Ein stad å møtast».

Atle Sperre Hermansen har skrevet romanen «Vikariatet». Der møter vi André sin går fra vikariat til vikariat og er fanget i en monoton arbeidshverdag, helt til selve Kontoret en dag tar kontakt.

Gunn Merete Roll har skrevet kriminalromanen «Svart», der både narkotika og Jehovas Vitner er viktige ingredienser.

Unge Erlend O. Nødtvedt oppdaterer på sin side den nasjonalromantiske tradisjonen med moderne norsk i diktsamlinga «Harudes».»

Jeg må innrømme at det forundrer meg at ingen av debutantene kommer med ei barne- eller ungdomsbok. Riktignok kommer Jo Nesbø med en oppfølger til Doktor Proktors prompepulver, nemlig boka Doktor Proktors tidsbadekar, og Harald Rosenløw Eeg med Løp hare løp, men jeg savner en ny stemme også for de yngre.

2 kommentarer til «Debutantene kommer! (del 2)»

  1. Heisann!
    Kom over denne sida då eg googla Knut Nærum og Monster i forrige veke. Har sniklese litt kvar dag og funne ut at du absolutt scorar høgt både på innhald og oppdateringsfrekvens i bloggen din. Liker denne, og ser fram til å kikke innom igjen, både titt og ofte!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *