Nordisk råds litteraturpris 2009.

I år gikk Nordisk råds litteraturpris til Per Petterson. Han stak av med den gjeve seieren for samme bok han fikk Brageprisen: Jeg forbanner tidens elv. Dagbladet. no skriver at «Jeg forbanner tidens elv» er en kompleks familiekrønike i et lite og ujålete format.» [sic] Selv har jeg valgt å ikke lese den, siden jeg ikke likte Ut og stjæle hester. Er det noen som vet Jeg forbanner tidens elv er i forhold til Ut og stjæle hester? Er sansynligheten større for å like denne?

Én kommentar til “Nordisk råds litteraturpris 2009.”

  1. Jeg likte heller ikke «Ut å stjæle hester», og var veldig negativ til å lese «Jeg forbanner tidens elv». Denne havna selvfølgelig på pensumlista mi dette semesteret, så jeg MÅTTE lese den. Og jeg ble positivt overraska. Jeg syns at den var mye bedre enn den andre. Og jeg har litt på følelsen av at man enten liker den ene eller den andre. Har hørt andre si det motsatte av meg. Min subjektive konklusjon er altså: liker man ikke «Ut å stjæle hester», liker man «Jeg forbanner tidens elv».

    Hovedpersonen i «Jeg forbanner tidens elv» går for øvrig igjen i flere av Pettersons bøker: «Aske i munnen, sand i skoa»;, «Ekkoland» og «I kjølvannet». Jeg har ikke lest disse tre, men ryktet sier at man kanskje får enda større utbytte av «Jeg forbanner tidens elv» dersom man har lest dem. Men den kan selvfølgelig leses uavhengig av disse også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *