Bedre død enn homofil?

Betre død enn homofil?Jeg blir så uendelig trist når jeg leser om Arnfinn Nordbø, som forteller at det nok hadde vært lettere for foreldrene hans om han hadde vært død, og ikke homofil. I går lanserte han boka Betre død enn homofil?, hvor han forteller hvordan det var for ham å komme ut av skapet som homofil i et bedehusmiljø. «- Foreldrene mine er overbevist om at jeg kommer til helvete,» sier han i et intervju med Dagbladet.no.

Han har mistet hele sitt tidligere miljø, verv og oppgaver i Misjonssambandet, der han tidligere hadde en svært sentral plass som populær sanger. Mange venner har vendt ham ryggen. Han har fortsatt kontakt med familien. Men de har ikke kunnet akseptere verken legningen hans, eller kjæresten Bjørnar Buhaug. Det aller tyngste han har opplevd, danner bakgrunn for tittelen på boka.

– Mor og far har sagt at det ville vært lettere om jeg var død enn homofil. Da ville jeg komme til himmelen. Det var veldig tøft for meg å høre, sier han.

…og dette er Norge, 2009. Vi har fortsatt langt igjen å gå!

6 kommentarer til «Bedre død enn homofil?»

  1. Jeg mener det var han som var med i Migrapolis for en tid tilbake – da det handla om ulike samlivsformer – det gjorde inntrykk!

  2. Sæming: Ja, det er viktig å få fram at det forstatt vanskelig å være skeiv i enkelte miljøer. Boka er omtalt i flere medier nå, har jeg sett, og det er bra!
    Caroline: Det må du gjøre!
    Heidi: Det stemer nok. Og nå altså bok!

  3. Det er helt sykt. Men jeg kan ikke la være å synes synd på foreldrene hans. De er jo overbevist om at han er villledet av djevelen. Det høres jo ut som en ekte fantasy roman. Det må være vondt å tro noe sånt. Så du Migrapolis som handlet om ham? Da broren sitter ved siden av å sier at han ikke kan synge sammen med Arnfinn lenger, «når vi har så forskjellig syn på saken». Jeg klarer fint å stå ved siden av et menneske som har et annet syn på saken enn meg. Her ligger det vanvittige; at du ikke erkjenner menneskeverd. Grøss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *