Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2008.

Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2008 deles ut på Rana bibliotek lørdag 9. mai kl. 13.00. Prisen deles ut av Nordland fylkesbibliotek og Rana bibliotek, og støttes for øvrig av bokhandelen Ark Mo og Helgeland Sparebank. Prisbeløpet lyder på 25 000 kroner, samt et originalt Nordlandsåkle, et innrammet diplom og en Havmann-pin i sølv.

Denne gang er det Ingeborg Arvola som får prisen for sin roman Ingen dager uten regn, og juryen sier følgende om sin avgjørelse:

Arvola har helt sia debuten i 1999 med romanen «Korellhuset» vært en av våre mest særprega stemmer nordfra. Felles for hennes bøker er at de har et smittende engasjement, i mange retninger. Hennes tidligere voksenbøker har muligens først og fremst appellert til de av leserne som gir seg tid til å lese tekster som gir motstand og innbyr til refleksjon.

3 kommentarer til «Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2008.»

  1. Mari: Jeg har også lest 40 Postkort (omtalt i bloggen her tidligere), og likte den. Kunne godt tenke meg å lese mer av henne.

    Roy: Leser du innlegget «Det er en hån» skjønner du hva jeg mener.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *