Å skrive bok…

Det hender seg, som nevnt tidligere at det ramler inn spørsmål fra lesere av bloggen i innboksen min. Denne gangen er det ei ung jente med forfatterdrømmer som har skrevet til meg og lurt på følgende:

Hei =) Jeg er ei jente på 19 år som holder på å skrive en bok. Handlingen syntes selv blir veldig bra, men Det åplasere det riktig slik at selve boka skal bli bra er jammen ikke så lett. Har du noen tips og hint til meg ? =)

Nå er ikke jeg noen forfatter, men kan tipse om et par bøker som kanskje kan være til hjelp:

Skriveboka av Merete Morken Andersen. Andersen er forfatter og tidligere forlagsredaktør, og har lenge undervist i skrivekunst og i sakprosaskriving. Denne boka tar for seg det å skrive skjønnlitterære tekster, for eksempel romaner.

Skriv! av Anders Johansen. Anders Johansen er professor ved Institutt for medievitenskap ved Universitetet i Bergen, og har tidligere gitt ut esseys, samt debatt- og fagbøker. Denne boka kom ut i fjor, og i motsetningen til Andersens murstein, er denne på kun 109 sider.

Manual til skrivekunsten av Robert Zola Christensen. Denne danske boka tar for seg hvordan man bygger opp karakterer i romaner og noveller, hvordan handlingen skal komme til sin rett, og hvordan man skal få dialogen i romanen eller novella man skriver til å fungere. Jeg vil tro at den unge kvinnen som sendte meg e-posten over nok ville ha mest utbytte av denne av de tre, og da forhåpentlig ikke latt seg skremme av at den er på dansk.

Jeg håper dette var til hjelp, og ønsker deg lykke til med historien!

4 kommentarer til «Å skrive bok…»

  1. Jeg fikk Skriveboka i posten i går! Har bare såvidt rukket å se på den, men den ser ut som en deilig, nyttig og inspirerende bok. Gleder meg til å lese kapittelet om studenten som skribent. 😀

  2. Jeg takker også for godt tips. De er gull verdt når man har lyst til å skrive! Jeg er heller ingen forfatter, men — hva skal man kalle det? En som skriver 🙂

    Et tips som jeg har hatt mye nytte av er å lese bøker av folk jeg liker godt. F.eks. min yndlingskrimforfatter hvis det er krim jeg har lyst til å skrive. Se hvordan de har bygget opp nettopp det som fenger meg. Og også se etter om de kanskje har skrevet en bok om hvordan de skriver.

    Jeg har et innlegg om dette inne på bloggen min, med lenker til noe metoder for å bygge opp en roman: http://karivo.wordpress.com/2009/11/07/a-skrive-en-roman/ hvis noen har lyst til å ta en titt.

    Det er virkelig morsomt å skrive – en prosess man godt kan glede seg over selv når alt ikke riktig har kommet helt på plass (slik jeg ofte har det – humre) :-D.

    Nå skal jeg tusle litt rundt på bloggen din. Det ser ut til å være mye spennende å finne her inne. Og gratulerer med femårs-jubileum!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *