Vilja på handletur av Lene E. Westerås og Akin Duzakin.

Vilja på handletur handler om Vilja, som går på butikken for å handle melk og mel. Vilja og mor skal nemlig lage pannekaker, og Vilja har fått i oppgave å handle igrediensen de mangler. I butikken handler Vilja det hun skal ha, og i kasse sitter «en rund dame med ei stor rumpe». Videre beskrives hva som skjer når Vilja går ut av butikken, hvordan den runde dama stenger, går ut av butikken, møter en liten gutt, og går, mens Vilja følger etter:

«Vilja går etter den runde dama med den store rumpa og gutten med det lille hodet og hun ser på rumpa til den runde dama og rumpa går frem og tilbake, frem og tilbake og Vilja ser på den og Vilja vugger frem og tilbake, frem og tilbake og melken i posen skvulper og skvulper og vugg og vugg og skvulp og skvulp og frem og tilbake og skvulp.»

…og sånn fortsetter det.

Jeg ble helt anpusten av å lese boka. Man kan selvsagt legge inn egne pauser når man leser boka høyt, men teksten er så repetativ at jeg tror de fleste barn rett og slett vil bli lei.

Hvis jeg skal si noe positivt om boka, må det være at den inneholder nydelige illustrasjoner. De er flotte, med en myk strek og duse farger. Men om jeg ville valgt boka til en eventyrstund i biblioteket? Det ville jeg nok ikke…

6 kommentarer til «Vilja på handletur av Lene E. Westerås og Akin Duzakin.»

 1. Hei. Det var godt å se at noen andre synes det samme som meg. Dette var en av bøkene i kulturfondet denne gang som jeg ikke var så begistret for. Likte ikke «Eg er ein frosk» heller jeg, mens andre skryter den opp i skyene. Har satt begge bøkene på listen som vi skal gå gjennom på neste barnebokvurderingsmøte her på Vestlandet. Blir spennede å høre hva de andre sier. Fortsaett med den gode bloggen din.

 2. Hm. Jeg har lest den flere ganger, og tygger fremdeles på den. Det er mye ved den jeg liker, og det er i alle fall sikkert at den er avhengig av en høytleser som finner tonen med teksten.

  1. Jeg synes den er for repetativ. Ei hadde en kommentar om at den ville bli frustrerende for barn som nettopp har lært å lese, fordi de må streve seg gjennom det samme om og om igjen.

   1. Så flott at Vilja er oppe til debatt.
    Jeg kommer gjerne og leser på bibliotek og skoler. Kanskje kan jeg inspirere til rikting lesning 🙂

    Jeg forstår veldig godt at denne boken krever sin leser, jeg har ikke skrevet en lærebok for barn, det er ikke meningen at dette skal være en tekst for å lære å lese.
    Dette er en tekst for å vise hvor mye og hvor fantastisk og hvor spennende språket kan være, samt magien i måten vi kan sette sammen ord på.

    Takk til Elin som trekker frem boken, selv om du ikke mener den er der den burde være.

    Jeg kommer, som sagt, gjerne på biblioteket med ord, setninger, bilder på lerret, og en stor porsjon nervøsitet til bibiloteket.

    Alt godt fra LeneW
    Forfatter av Vilja på handletur

    1. LeneW: FANTASTISK svar på en ikke nødvendigvis positiv omtale! Snakk om å snu noe negativt til noe positivt. *kudos*

 3. Jeg og min datter lånte denne boka på biblioteket i dag. Det som gjorde at vi valgte denne boka er at miste jenta heter Vilja 🙂 Jeg startet og lese boka, og holdt på å slutte med lesingen før den var ferdig. Jeg syns også det ble litt for mye gjentakelser av ord, og falt nesten ut av setningen av og til. Mens jenta mi syns den var veldig moro. Kanskje det viktigste? Veldig flotte tegninger i boka 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *