Med egne øyne av Arne Svingen (tekst) og Christoffer Grav (illustrasjoner).

Med egne øyne. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
I dag er det min tur til å ta stafettpinnen videre fra Synne Larsen, som blogget for Bokbloggturnéen i går:

Med egne øyne av Arne Svingen (tekst) og Christoffer Grav (illustrasjoner) er ei billedbok for ungdom. Ja, for dette er absolutt hva jeg vil kalle ei billedbok: Bilder og tekst henger nøye sammen, og flere steder er det selve bildene som forteller en del av historien, og ikke teksten.

Boka handler om rockestjerna Jim. Jim føler at livet for tiden ikke er så bra, han føler en tomhet i tilværelsen. Etter en konsert skjer det noe som fører til at han trekker seg tilbake for ei tid, og tilbringer tid ved havet, langt unna folk. Der møter han ei blind jente, som ikke kjenner ham igjen. Han sier han heter noe annet, og slik starter et vennskap som ikke baserer seg på hans stjernestatus.

Dette er ei bok om mellommenneskelige forhold. Det er også ei bok om å være blind, og om det å kunne se ting på en helt ny måte, både med og uten syn.

Illustrasjonene i boka er flotte og vakre. Teksten består i stor grad enten av dialog eller tankespinn. Sammen skaper det en fin flyt, og gir boka en kanskje litt melankolsk stemning. Jeg ble rett og slett sugd inn i boka, og klarte ikke å legge den fra meg. Med både tekst og bilder rørte den ved noe i meg, og jeg håper mange vil lese denne nydelige boka.

9 kommentarer til «Med egne øyne av Arne Svingen (tekst) og Christoffer Grav (illustrasjoner).»

  1. Kjenner at jeg får lyst til å kjøpe denne i julegave til søsteren min(da kan jeg jo også låne den selv etter at hun har lest den :D). Fin anmeldelse, Elin.

  2. Eg blei også sugd inn i boka. Herleg bok. Eg blei lei meg då boka tok slutt og eg ikkje fekk vere med og oppdage verden . Håpar det kjem ei bok 2. Trude

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *