The book of tomorrow skrevet av Cecelia Ahern.

Jeg snublet tilfeldigvis over denne i en bokhandel, men siden det var en norsk utgave, samt at den var innbundet, følte jeg ikke for å kjøpe den. Istedet endte jeg opp med å sette den på min «bookcrossing-ønskeliste», for å huske den til en senere anledning. Så en dag ramlet det ikke en melding i bookcrossing-meldingsboksen min fra bookcrosseren jeg møtte da jeg var på Island i fjor: Hadde jeg lyst på boka? Og det hadde jeg jo, og ikke lenge etter dumpet den ned i postkassa mi.

Foto (c) Elin Bekkebråten Sjølie

The book of tomorrow skrevet av Cecelia Ahern handler om seksten år gamle Tamara Goodwin, som nylig har mistet faren sin, da han tok sitt eget liv på grunn av bunnløs gjeld. Hun og moren tvinges til å flytte til onkelen og tanta på landet. Tamara er ei ekte byjente, og livet på landet virker så uendelig kjedelig. En dag dukker det opp en bokbuss («reisende bibliotek»), og i denne finner hun ei bok som skal endre livet hennes drastisk.

I begynnelsen syntes jeg ting gikk veldig langsomt. Boka virket rett og slett kjedelig og platt. Jeg bestemte meg for å la 100-sidersregelen gjelde, samtidig som at siden boka var kommet til meg fra den eneste aktive nookcrosseren på Island, ønsket jeg å gi den en ekstra sjangse. (100-sidersregelen vil si at jeg gir ei bok minst 100 sider før jeg legger den vekk). Heldigvis tok boka seg opp etterhvert, og med sine hemligheter og intriger ble den faktisk ganske spennende.

Språklig sett er den enkel å lese, og selv om forfatteren er irsk, har den heller lite irsk slang eller andre finurligheter som kunne gjort den tung å lese. Selv om boka er på over 400 sider, tok den ikke lang tid å lese, og den passet utmerket på flyet eller på kafé.

Jeg skal på ingen måte påstå at dette er stor litteratur, man må definitivt ta den for hva den er. Ei lettlest bok, som til tider er både spennende og humoristisk. Definitivt noe man kan lese på ferie og ikke ønsker litteratur av den tyngre sorten.

4 kommentarer til «The book of tomorrow skrevet av Cecelia Ahern.»

  1. Hei!
    Surfer innom fo å si at du har en kjempeflott blogg! Det ser ut som om vi liker en god del av de samme bøkene. Jeg har lagt deg til på min favoritt liste! Fortsatt god sommer!

  2. Takk for innspill på min omtale av denne boken!
    Språklig sett vil jeg si det like gjerne kunne vært en ungdomsroman, på lik linje med The Hunger Games og jeg er enig med deg i det du skriver i omtalen din at dette er en fin bok å lese når man ikke ønsker litteratur av den tyngre sorten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *