Carolines bloggutfordring: August

Caroline er nå i full sving med andre omgang av bloggutfordringen. Jeg syntes det var så gøy sist, at jeg selvsagt måtte bli med denne gangen også. I motsetning til sist, hvor jeg fikk et nærmest (for meg) håpløst tema, fikk jeg denne gangen et tema jeg sikkert kunne ha laget hundre forskjellige blogginnlegg om: August. Jeg visste tidlig hvordan jeg hadde lyst til å vinkle det denne gangen, jeg hadde nemlig lyst til å dele noen ganske få augustdikt.

Det finnes store mengder dikt med tema august. Hvis man søker på «august» som fritekst i Deichmanske biblioteks diktregister, får man veldig mange treff. Jeg ble nesten overrasket over hvor mange! Her er noen augustdikt jeg liker:

Oslo i august

Tordnet
Smøg seg langs veggen
Katt med sommerfuglhvite poter

Kulelyn løp langs trikkeskinner
Regnet som fulgte
Forniklet

Fra diktsamlinga Øm ulv av Gene Dalby.

August

Under Augustnatten ligger byen i fuktig gress og lyser
som verdens gjenglemte armbåndsur, og kutter ingenting
opp i skiver med en blek finger.

Fra diktsamlinga Knuter, Mulm og andre dikt avBjørn Aamodt.

august med båtane sør
langs land ein sommar
står og vinkar ut
den beste helsing
seglar våre gleder inn

Fra diktsamlinga Ansikt av Oskar Stein Bjørlykke.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Bildene i dette innlegget er tatt 16. august 2011. (c) Elin Bekkebråten Sjølie.

2 kommentarer til «Carolines bloggutfordring: August»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *