Dagene før mai av Sanne Mathiassen

Dagene før mai skrevet av Sanne Mathiassen er kanskje den siste boka jeg skriver om for Bokbloggturnéen. Jeg har bestemt meg for heller å konsentrere meg om bøker jeg har lyst til å lese, og ikke ha frister å forholde meg til. Det føles bra! Siden dette da altså er en bokbloggturnébok, så ble den blogget om av Sindre i går, og i morgen er det Åshild sin tur.

dagenefoermai

Helt siden jeg leste ut boka har jeg tenkt mye på hvordan jeg skulle kunne skrive en bokomtale av denne boka. Saken er nemlig den at jeg ikke liker den. På ingen måte. Problemet er bare at jeg ikke klarer å putte fingeren på hvorfor.

For, språket er fint. Det er til tider poetisk og vakkert. Men hva hjelper det, når innholdet ikke taler til meg? Det handler ikke om temaene, de er greie nok: Sjalusi, sorg, ulike mellommennesklige forhold… Jeg har lest mange flotte bøker som handler om dette, bøker jeg har likt veldig godt. Kanskje Dagene før mai er litt rotete? Jeg er usikker. Jo mer jeg tenker på det, jo mer i villrede blir jeg. Jeg leter etter og leter etter gode grunner for å ikke like boka, men det eneste jeg kan komme på er at jeg-personen er helt ufordragelig (selv om det ikke i seg selv gjør ei bok dårlig), og at den ikke taler til meg.

Egentlig hadde det vært best å bare la være å skrive om denne boka, men jeg føler at jeg er forpliktet til det, som deltaker av turnéen. Jeg beklager at jeg ikke klarer å gi en god omtale med bra resonnementer. Saken er at jeg virkelig ikke liker Dagene før mai, jeg klarer bare rett og slett ikke forklare hvorfor.

7 kommentarer til «Dagene før mai av Sanne Mathiassen»

  1. «Jeg beklager at jeg ikke klarer å gi en god omtale med bra resonnementer. Saken er at jeg virkelig ikke liker Dagene før mai, jeg klarer bare rett og slett ikke forklare hvorfor.» Hvorfor beklage? En hver blogger har da vitterlig rett til å si akkurat hva de mener om bøkene som forlagene sender ut på bokbloggturné. De må jo bare ta konsekvensene av sin egen markedsidé! At dette dreier som en debutant er jo litt spesielt, jeg synes egentlig at det er litt rart at forlaget sender ut debutanter.

    1. Jeg liker ikke å skrive omtaler av bøker uten å kunne gi argumenter på hvorfor jeg liker eller ikke liker boka. Normalt ville jeg ikke skrevet om ei bok uten å kunne forklare hva jeg liker/ikke liker, men når man melder seg på en bokbloggturné forplikter man seg til å skrive om den. Dessuten er det trist at min siste bokbloggturnébokomtale skulle ende slik, med en omtale hvor jeg ikke kan gi gode forklaringer.

      Med andre ord, jeg beklager på ingen måte at jeg ikke liker boka (har da vitterligen skrevet omtaler av bokbloggbøker jeg ikke har likt tidligere, uten å beklage). Jeg forbeholder meg, som ellers, å mene hva jeg vil. Men som sagt, å ikke like er én ting, å skrive at man ikke liker den, for så å ikke kunne forklare hvorfor, det er noe annet.

  2. Ganske fasinerende hvordan to personer kan oppfatte noe såpass ulikt, og det er vel nettopp derfor man liker ulike ting/bøker også 🙂 Synes du har skrevet en god og ærlig omtale som forklarer hvorfor du (kanskje) velger å gå bort fra Bokbloggturnéen. Det står jo enhver blogger fritt til å gjøre, og det er nok også et riktig valg hvis man føler at man ikke får noen større glede ut av å lese de bøkene man (til en viss grad) velger å motta.

    1. Jeg forklarte meg kanskje uklart med tanke på at jeg trekker meg fra bokbloggturnéen. Det gjorde jeg før jeg leste boka. Allerede før jeg fikk boka ga jeg beskjed om at jeg trakk meg fra opplegget, men at jeg skulle lese og skrive om denne, siden det var såpass kort tid før fristen. At jeg trekker meg har helt andre grunner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *