Glass Houses av Rachel Caine

Hurra! Jeg har endelig lest ut ei bok! Jeg har ferie, og jeg tillater meg å senke skuldrene og ikke tenke jobb. Mmmm… Deilig! Og i dag ble jeg feridg med Glass Houses av Rachel Cain, første bok i serien The Morganville Vampires. Jeg hørte om boka i fjor sommer, og ble nysgjerrig, og kjøpte den som e-bok da jeg var i Skottland på sommerferie. Det tok litt tid før jeg fikk somlet meg til å plukke den opp, og det har tatt meg tid å lese den, og når jeg nå omsider fikk fokuset på lesing og ble ferdig, så merker jeg at jeg bare MÅ få fatt på bok to! Jeg skal ikke si noe mer enn følgende: Ei bok kan da ikke slutte sånn!

Vi møter Claire, ei skoleflink jente som på grunn av nettopp dette, har fått lov til å begynne et år tidligere på college. Aller helst skulle hun nok ha gått på en av de mer prestisjetunge skolene, men det ønsker ikke foreldrene. Som ung og skoleflink faller det seg naturlig for de eldre jentene å hakke på henne, og da hun i tillegg retter på et utsagn skolens primadonna kommer med, og setter henne i dårlig lys, får hun seg en fiende. Hun skjønner snart at Monica på ingen måte har til hensikt å la henne slippe billig fra, og etter å ha blitt dyttet ned trappa på skolens internat, flyktter hun og finner seg et nytt sted å bo. Etter en del diskusjon på grunn av hennes alder, får hun lov til å flytte inn et stort hus sammen med tre andre ungdommer: Michael, Shane og Eve. Lite vet hun om hvilke hemmeligheter Morganville virkelig skjuler, og snart har hun havnet oppi en situasjon hun aldri i sin villeste fantasi hadde trodd gikk ann…

Jeg vil tippe at målgruppa for serien er ungdom, men for oss som liker å lese urban fantasy/vampyrbøker, kan den virkelig anbefales. Selv om jeg brukte «år og dag» på å lese boka, så var det ikke fordi den var kjedelig, for det var den overhodet ikke. Den har flere spenningstopper, og språklig sett er den helt grei. Dessuten: Vi har en intelligent heltinne og vampyrene er på ingen måte gode! Bare det i seg selv er jo verdt å juble for!

Nå setter jeg kursen mot London, sitter på flyplassen og skriver dette. Ønsker dere derfor flotte fridager, og håper dere får lest masse. Det har jeg planer om å gjøre!

Glass Houses, av Rachel Caine

18 kommentarer til «Glass Houses av Rachel Caine»

 1. Intelligent heltinne og slemme vampyrer – er denne serien litt Buffy – aktig? Håper det, for Buffy er favorittserien min 🙂 (Og kult bilde!)
  Kos deg masse i London, Elin!

 2. Virker som en spennende bok:) Skal skrible ned tittelen så jeg kan sjekke den ut senere!:)
  Du får ha en flott påskeferie og god tur til London.=)

   1. Har den på listen nå i alle fall 🙂 Og glemte å si takk for at du la igjen en introduksjon på bloggen min!

    Jeg liker også veldig godt mørk sjokolade og liker godt Neil Gaiman, men har aldri lest Neverwhere, jeg så bare filmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *