Dead, undead or somewhere in between av J. A. Saare

Dead, undead or somewhere in betweenJeg har faktisk skrevet bokomtale om boka Dead, undead or somewhere in between av J. A. Saare tidligere. I august i fjor leste jeg boka omigjen, etter at forfatteren inndro den forrige utgaven og omarbeidet den.

Aller først må jeg si at jeg er bekjent med forfatteren av boka på nettet. Dette påvirker dog ikke min boka, og jeg er rimelig sikker på at jeg ville ha ment det samme om jeg ikke visste hvem hun egentlig er. Forfatteren er amerikansk, og snakker ikke norsk, så jeg regner ikke med at hun vil lese dette blogginnlegget.

Dead, undead or somewhere in between er første bok i serien om Rhiannon Murpgy, ei ung kvinne som ikke helt som alle andre: Hun kan se avdøde mennekser. Og ikke nok med at hun kan se dem, men hun ser dem slik de framstod i det øyeblikket de døde. Og hva kan vel ikke ødelegge en dag som et grusomt lik?

Til daglig jobber Rhiannon som bartender i New York City, og er tøff i trynet og stor i kjeften. Hun gjør det beste hun kan får å skjule sitt uvanlige talent, og har klart det, så langt. Det er dog én som har fått teften i hemmeligheten hennes: Den vakre vampyren Disco. En dag ber han om hennes hjelp: Noen eller noe dreper vampyrer for å stjele hjertene deres, og han vet at Rhiannons unike gave kan være med på å løse gåten. Disco er ikke den som tar et nei for et nei, og snart føler Rhiannon seg tvunget til å ta på seg oppgaven.

Det er mye jeg liker med denne boka. Vampyrer blir ikke framstilt som verken glitrende eller ufarlige, og J. A. Saare skriver drivende spennende. Det er tydelig at dette er en genre hun kjenner, for selv om hun bruker en del av det typiske for «urban fantasy», unngår hun de store klisjéene. Hun finner sin egen stemme, for å si det kort.

Jeg gleder meg til å lese bok nummer to i serien, som jeg allerede har liggende på lesebrettet mitt. Håper jeg får tid til å komme meg så langt om ikke lenge…

4 kommentarer til «Dead, undead or somewhere in between av J. A. Saare»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *