Orlando av Virginia Woolf

Mitt første møte med Virginia Woolfs bøker, var Da jeg studerte engelsk grunnfag på Universitetet i Oslo. Vi leste Mrs Dalloway, som jeg falt pladask for. Senere har jeg også lest To the Lighthouse, og har lenge hatt lyst til å lese Orlando. I november i fjor besøkte jeg München, og en venn tok meg med på en «bookshop crawl». Jeg var heldig og fant en utgave fra 1967 på The Munich Readery, en relativt stor bruktbokhandle med engelske bøker! Det bør i denne sammenheng nevnes at dette endte opp med å være min definitivt favoritt blant alle bokhandlene vi besøkte i München.

Orlando av Virginia Woolf. Foto: Av en annen verden © 2019
Foto: Av en annen verden © 2019

Orlando handler om den aristokratiske unggutten som ble født på slutten av 1500-tallet, og som 300 år senere er ei kvinne i 30-årene. Jeg elsket ALT ved denne boka! At Virginia Woolf var en feminist, er virkelig tydelig. Hun berører tema som kjønnsroller, kjønn, og hvordan verden endrer seg ettersom tiden går. Språket er nydelig, nærmest poetisk.

Nå har jeg virkelig lyst til å lese Mrs Dalloway igjen, og ender nok opp med å lese Orlando igjen en eller annen gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *